Sista chansen??

I dag blir det nog att lägga skidor och drag-selar och -linor på hyllan. Sju grader varmt och snön bara forsar bort i strida strömmar. Ingen skare som bär. Hundarna vill inte springa och när de äntligen springer så kör jag själv fast i stenar som sticker upp och far huvudstupa in i skogen. Det fick bli låååååååång fika rast vid Stortavelsjö. Mycket prat och lite skidåkning,

Men det kommer nya chanser nästa vinter och sommaren lär bli härlig med klövjeturer till fina fisketjärnar och annat.

Så är det väl också i politiken. Det kommer alltid nya chanser. Nu rivs det solidariska samhället i rasande fart. Det nya som växer fram är ogenomtänkt och framhastat. De sjuka och arbetslösa kommer i kläm. Iden om människans lika värde känns solkig och anfrätt.

Somliga säger att nästa val är helt avgörande för vilket typ av samhälle vi ska ha i Sverige . Om inte (s) vinner valet 2010 så är allt för evigt förbi. Jag tror faktiskt inte det. Jag vill vara med och formulera en vision om ett solidariskt samhälle som är uthålligt och där alla har rätt till ett anständigt liv. Här måste framförallt finnas ett ansvarsfullt miljötänk och en genomtänkt strategi för det livslånga lärandet som ger alla medborgare chansen till ett nytt jobb när det gamla försvunnit.

Nu måste vi arbeta för att en majoritet ska vilja vara med i det samhällsbygget. Gott om det sker 2010!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s