Skatt efter bärkraft? Pyttsan!

Ingen har väl undgått att lägga märke till hur inkomstskatterna har sänkts för alla som jobbar. I absoluta kronor så har skattesänkningen varit störst för de som tjänar mest. Till detta kommer den snabbt ökande arbetslösheten som ger minskande skatteintäkter i kommuner och landsting samtidigt som kostnaderna för försörjningsstöd ökar. Läget blir alltmer pressat!! För att undvika alltför mycket röda siffror i boksluten finns det bara ett att göra: säga upp personal ute i kärnverksamheterna!

Stockholmsmoderaterna har förslag till lösning!

Höj avgifterna i barnomsorgen! De hävdar att en majoritet ställer sig bakom ett sådant förslag förutsatt att kvaliten bibehålls eller höjs.

Men alla har inte fått några större skattesänkningar. Studenter med studielån har inte fått några skattesänkningar alls. De väntar fortfarande på den förbättring av studiemedlet som utlovades i förra valrörelsen av vissa allianspartier. För många lågavlönade har skattesänkningen redan ätits upp av andra avgiftshöjningar.

Detta är bara ett av många tydliga steg mot en omläggning av finansieringen av välfärdssektorn. Skatterna sänks och vi får betala höjda avgifter för det vi väljer att konsumera. Alla kommer inte att ha råd att konsumera hög kvalitet utan får nöja sig med sämre. Så skiktas människorna i olika klasser igen. Vi överger successivt ett samhälle där vi alla efter bästa förmåga bidrar till en gemensam välfärd till ett annat där man bara tar ansvar för sitt.

Av var och en efter förmåga åt var och en efter behov; byts sakta ut till: Sköt dig själv och skit i andra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s