Kris i kommunerna

I går kväll var fullmäktigegrupp i Umeå

Tjänstemännen tillsammans med Lennart H informerade om läget med anledning av den ekonomiska krisen och ointresset för stimulansåtgärder från högerregeringen.   Vi måste nu ändra i de planerade budgetramarna i perioden 2009-2011.

Helt överens i hela gruppen att vi måste undvika så långt det går att krisen går ut över barn och ungdomar. Helt överens om att det inte är läge för skattehöjning. En kommunal skattehöjning går ut över alla …  även sjuka arbetslösa och pensionärer. De grupper som inte har fått del av jobbskatteavdraget utan bara sett en krympande ekonomi. Överens också om att vi kanske måste skjuta på löften om mindre förskolegrupper …   det svider men vad göra? Vi har ju lagbunden verksamhet i handikappomsorgen som måste ha företräde för att undvika vitesföreläggande.

Regeringen kör det indiska reptricket och låtsas att de storsatsar på utbildning medan man i själva verket bara lägger tillbaka en del av de statliga resurser som man drog ner på för att finansiera skattesänkningarna i början av regeringsperioden. Undrans om de ens lurar sig själva med den abrovinkeln? Knappast att de kommer att lura några väljare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s