WWOOF

Nä jag har inte blivit galen. Däremot har jag varit på en vansinnig resa. Åkte tur och retur Umeå Kiruna på ca 30 timmar. Med tåg och tåg och tåg och buss. Det tog tid.  Och jobbade gjorde jag hela min vakna tid utom en kort sträcka under resan dit upp.

På tåget mellan Boden och Kiruna hamnade jag mitt emot en dam i min egen ålder. Vi kom att prata om ditten och datten och hon berättade för mig om WWOOF där hon var kontaktpersonen i Irland.

Helt fantastisk organisation. Ett utbytesprogram där man åker runt i världen besöker en eller flera WWOOF-isar. Då är man volontär där och bor gratis och jobbar på gården och lär sig odla ekologiska grödor och djur. (hm odlar man djur???) Undrans om man kan vara med när man bara har ett stort jordgubbsland och några bärbuskar som jag.

För mig känns det som en fantastisk fredsrörelse. Den har vuxit upp underifrån och sägs vara opolitisk men Annie berättade att den nog hade lite socialistiska förtecken. Tänk att träffas i arbetet med att utveckla ett ekologiskt jordbruk eller ekologisk odling i mindre skala! Tänk att träffas över nationsgränser och kulturgränser i detta viktiga arbete!

Läs mer på http://www.wwoof.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s