Om att Kacka i Eget Bo

Har med stigande förvåning tagit del av racen som körs mot Wanja Lundby Wedin. För ett ögonblick har man glömt bort att jaga Mona Sahlin så hon har det väl rätt så lugnt nu. Att det är borgerliga tidningar som går i spetsen är inte att förvåna eftersom det nu blir alltmer tydligt att det nya arbetarepartiet har misslyckats med i stort sett allt utom att sänka skatterna. Då tar man till personförföljelse av motståndaren.

För mig gäller att jag vill ett solidariskt och öppet samhälle där frågan om människovärdet står i första rummet och de socialistiska förtecknen är ganska tydliga. Vi har i det fallet egentligen inte så mycket att lita till än oss själva och de organisationer som förhoppningsvis förträder oss. I mitt fall är det då SAP som gäller och även fackföreningsrörelsen. Då är det fotarbete som gäller eftersom borgerligheten har 90% av alla dagstidningar och de har vassare ekonomiska resurser.

Det är väl klart att jag inte älskar alla av våra främsta företrädare. Jag kan väl tycka att de kunde göra på ett annat sätt ibland och att de kanske borde vara lite mera vänsterinriktade eller så.

Men de är demokratiskt valda och de finns där.

Om man är missnöjd med hur politiken förs fram och vilka frågor som prioriteras så får man väl ta itu med det och engagera sig i partiet och driva på. Man får försöka ändra på vilka som blir satta att representera oss och försöka ändra den politiska dagordningen.

Det är inte omöjligt tro mig!

Men att göra som vissa i partiet; att följa med i hetsjakten och skrika högre och högre det förstår jag inte. De borgerliga gnuggar så klart händerna. Opininsläget ändras dramatiskt och det är delvis vårt eget fel. Trist tycker jag. Missförstå mig rätt. Om ledaren gör fel ska han/hon kritiseras. Men det ska vara sakligt grundat och korrekt.

Så: finns det någon som kan förklara för mig vad det är för fel med att en herre i övre medelåldern köper en resa för egna pengar till Italien och betalar själv för full helpension på ett hotell. Nu råkar hans hustru bo på samma hotell dit hon åkt i jobbet. Då finns det en sängplats över där i hennes rum där han kan sova på natten utan att det kostar vare sig honom eller någon annan en krona extra.

Hur kan någon överhuvudtaget bli upprörd över detta?????

ATT KACKA I EGET BO kallas det. Vi har inte råd med i dagsläget.

Annonser

4 responses to “Om att Kacka i Eget Bo

 1. Carl Norberg

  Kan det vara så att det som kommer till uttryck är de individuella åsikter som individerna de facto har? och att det är utifrån dessa åsikter som individerna engagerar sig?

  Och kan det vara så att det inte främst är att få tillhöra ett politiskt parti som engagerar individerna?

  • Britta Sethson

   Självklart så ska man inte vara en partimegafon. Det har jag aldrig varit själv på något vis. Brukar tänka själv när det gäller politiska frågor och har också tagit strid och gått emot partilinjen i såväl nämnds- som fullmäktige arbete. Det har varit tungt ibland men det har det varit värt.

   Men jag tycker nog att man ska välja sina strider. Jag har heller inte hört något hållbart argument någon enda gång om på vilket sätt detta senaste med Italienresan var fel! Diskussionen har mera karaktären av personangrepp utan saklig grund. Har pratat med en del som inte är partifolk och de skakar också på huvet åt debatten.

 2. Att där är en sängplats över och den utnyttjas är absolut inget ovanligt, det sker hur ofta som helst inom det privata näringslivet.

  W L-W har ett drev efter sig och om det är för hon är kvinna eller vad det är vet jag inte men det verkar vara samma drev som Sahlin har.
  W L-W är en duktig och engagerad Ordförande i LO och det kanske är därför hon jagas.

 3. hahaha
  tog lång tid att komma fram
  men du har rätt
  b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s