Arbetsförmedlingen har givit upp verkar det som..

Jag tvingade iväg min förhoppningsfulla dotter till arbetsförmedlingen i dag. Hon har just lämnat gymnasiet och vet inte riktigt vad hon ska göra av livet.

Efter 1,5 timmars väntan kunde vi lämna AF. Med sig hade hon en tjusig mapp med en plan, några färgglada broschyrer och en uppmaning att söka socialbidrag.

Hon vill inte gå på soc. Hon vill klara sig själv. Nu får hon fortsätta som Mammbo och hoppas på ett deltidsarbete som hon blivit lovad i höst på så där 25%. Och en billig lägenhet i centrala stan som hon kanske kan få ta över.

Naturligtvis kommer jag att peppa henne att söka jobb. Hoppas att det lyckas för inte vill jag ha en odräglig unge hemma på semestern.

Annonser

4 responses to “Arbetsförmedlingen har givit upp verkar det som..

 1. Hon kanske ska ta egna initiav?

 2. Britta Sethson

  Jo nog kommer hon att göra det.

  Men det är inte så lätt när det knappt finns några att söka. Och till dem som finns är det flera hundra som söker till varje plats.
  Dessutom finns inga alternativ om man trots att man söker 199 jobb och fortfarande står där utan jobb.

  Då är det så här: arbetslösa ungdomar som varit registrerade på en arbetsförmedling i tre månader hamnar i jobbgarantin. Innan dess hänvisas man till soc.

  Denna så kallande ”jobbgaranti” har ingenting med att få jobb att göra. Det första halvåret får ungdomen inga aktiva insatser som utbildning och praktik. I stället får man gå kurser i att skriva jobbansökningar och CV. Snacka om passiva insatser.

  Efter detta halvår ska den som söker arbete kunna erbjudas arbetspraktik eller utbildningsinsatser. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men men….. av de drygt 35 000 inskrivna i jobbgarantin för ungdomar fick 2 procent en utbildningsinsats och 5 procent fick praktik. Med tanke på den höga arbetslösheten bland ungdomar är det knappast troligt att resterande 93% fick jobb.

 3. Till Roberth:

  Jag tar gärna egna initiativ, jag brukar söka sådär 20 jobb varje sommar. 1 gång av dessa har jag fått jobb…

  så du kan ju ta ditt initiativ o köra upp det någonstans!

 4. Anders Löwdin

  @Mea

  Gillar:

  ”så du kan ju ta ditt initiativ o köra upp det någonstans!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s