Om Wigforss

I april 2009 gjordes en omröstning i SR Halland om vem som är tidernas viktigaste hallänning. Man nominerade 5 personer dvs.  Beda Hallberg (Majblommans skapare); Per Gessle; Carl Bildt; Göran Karlsson (GeKås) och så Wigforss så klart. Gissa vem som kom klart sist med 7% av rösterna???   Kalle Bildt! Den som vann med 57% av rösterna var Ernst Wigforss.

Uj Uj Uj! Så kan det gå när inte haspen är på!  Hallänningar verkar vara kloka personer!

Själv har jag gått med i Wigforssföreningen och planerar att nån gång ta mig de ca 150 milen eller vad det kan vara till Söndrum för att vara med på ett Wigforss-seminarium. Farsgubben satt en natt och diskuterade socialism med självaste Ernst och ett gäng SSU-are nån gång på 30-talet. Han hade också förmånen att få vara åhörare när partistyrelsen diskuterade samregerande med bondeförbundet. Då var det heta ideologiska diskussioner med bland annat Ernst Wigforss som stark debattör. För och emot. När man gick ut och hade beslutat var man helt eniga och samtliga stödde det fattade beslutet.

Vi måste bli bättre att ta stöd i ideologin vid beslutsfattandet i partiet. Min uppmaning till er är att läsa Wigforss, Nerman och Palme och alla andra som danat partiet ideologiskt. Då blir det lättare att ta debatten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s