Till Portugal och Lisboa. Funderingar om vad som är bra……

I morgon går planet från Alvik till Arlanda och sen till södra Portugal. Ska jobba några dar intensivt och sen hoppas på lite bad och sol de sista två dagarna. Tar med mig lite litteratur som kanske kommer att inspirera till lite bloggande från denna södra horisont. Det blir Bengt Nerman för ideologitankarna och det blir Bodil Malmsten för lite annan klokhet. En bok om gömda flyktingar slank också ner i väskan.

Men framförallt ska jag jobba med att på så rättvist sätt som möjligt vaska fram de forskningsansökningar som är mest förtjänta av att få anslag från Portugisiska forskningsrådet. Det är ett svårt jobb. Är det den som har den mest välformulerade ansökan som ska ha pengarna? Den som lyckats marknadsföra sig bäst! Eller finns det någon där som inte gått kursen i hur man bäst skriver en ansökan som egentligen har det bästa forskningsprogrammet. Det är inte lätt att veta. I regel så blir det den ansökan som är lättläst och på ett övertygande sätt kan visa att man kan genomföra sitt projekt under den stipulerade tiden som också får pengarna. Förutsatt att det inbegriper någon form av vetenskaplig höjd och förnyelse så klart.

Ungefär så var det inför valet 2006. Många lät sig förföras av talet om det ”nya arbetarepartiet”. Det lät så nytt och det kändes så bra och var så lätt att förstå. Nu har en hel del insett att man blivit lurade. Kolla den här länken om ni inte gjort det förut. Det är nästan så att man vill gråta.

http://kristenvanster.wordpress.com/2009/07/03/svenska-kyrkan-avvapnade-schlingman-och-tvingade-till-arlighet/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s