I dag gick jag vilse…

I dag är en sån där riktigt grå och regnig dag. Ut i skogen med lilla söta tiken. Skulle bli kantareller till lunchen så jag gick runt till mina ”säkra” ställen. Kantarellerna där uppe på bilden åt vi upp förra veckan. Såg bara två små svampar och beslutade mig till sist för att ta en genväg tillbaka till vägen. Skulle  jag aldrig ha gjort. Regnet bara öste ner och själv snubblade jag mig fram nerför allehanda bergssluttningar och efter diverse hyggeskanter och myrkanter. Jag intalade mig själv att jag hade en väg rakt fram, en väg till vänster och en väg till höger och att det bara var en tidsfråga innan jag stötte på en av dem. Jag tyckte att jag kände igen mig och sa till mig själv att nu har jag snart kommit till rätta.

Till sist kom jag fram nere i byn på en åker mitt emellan Dannes och Pekkas hus. Trött var jag och genomblöt men aldrig att jag var särskilt rädd. Mer arg på mig själv att jag aldrig lär mig att alltid ha kompass med i fickan så att jag inte går runt i cirklar. Nästa gång är den garanterat med…..

Men nu har jag fått varma torra kläder, en kopp kaffe och dessutom spöat min man rejält i chikago …   så nu är allt OK igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s