Arbetarkommunens repskap

I dag var det repskap i Umeå arbetarkommun. Egentligen hade jag inte tid men det såg så intressant ut att jag inte kunde låta bli

Daniel Suhonen var där och pratade på Temat: Varför vill Reinfeldt ge sken av att vår ideologi inte skiljer sig från hans ”Nya arbetareparti”?

Daniel påminde oss om varför vi var socialdemokrater och varför vi varit så lyckosamma i politiken tidigare och diskuterade med oss varför det inte går så bra nu.

Vi blev alla väldigt inspirerade och i fikapausen diskuterades ideologi och framtidsvisioner så det bara sjöng om det. Vi var en hel del som blev väldigt i gasen och gick upp i talarstolen och agiterade efter fikat. För välfärdspolitik, för solidaritet och jämlikhet. Och naturligtvis ondgjorde vi oss över nuvarande politik som är en medveten attack på samtliga väldfärdsstatens tre ben: aktiva arbetsmarknadspolitiken, socialförsäkringssystemet och välfärdstjänsterna.

Vi kräktes också en hel del över den debattartikel som publicerades på DN debatt i dag av fyra (s)?-politiker. Vi instämde fullständigt i den fråga som Daniel ställde till oss: Hur mycket kan man späda ut ärtsoppan och det fortfarande är ärtsoppa?

Ja jag kan skriva hur mycket som helst om allt som avhandlades i kväll. Men jag vill bara avsluta med att berätta att det var ett stort gäng socialdemokrater som gick ut ur Folkets Hus i kväll med stolt hållning och en rejäl kampvilja.

Jo förresten: Håll utkik efter Första numret av tvärdrag 2010. De kommer att göra bokslut över Reinfeldts regeringsperiod. Konsekvensanalys. Vi ska använda den som studiecirkel i nästa vår här i s-föreningarna i Umeå AK……   och om ni inte har stött på Daniel tidigare. Ta och bjud honom till er arbetarkommun fortast möjligt. Och låt honom tända glöden hos er också.

Annonser

2 responses to “Arbetarkommunens repskap

 1. ”Hur mycket kan man späda ut ärtsoppan och det fortfarande är ärtsoppa?”

  Åhh vad härligt med någon som INTE snackade med ord som solidaritet och liknande.. keep it simple!

 2. Johan Westerholm

  Britta

  Kommenterade din synpunkt på Arvid Falk. Klokt. Och jag har funderat en del på detta. Det finns inga bra studier på effekterna men jag ska försöka ta tag i det.

  mvh

  Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s