Smolk i glädjebägaren!

mycket_kantareller

I dag var det mycket svamp. I morgon blir det mera svamp. I dag tog jag bara lilla kantarellsvängen. I morgon blir det den stora. Om jag hittade 3 liter i dag så blir det nog 10 i morgon.

Men det är väl nästan det enda man kan glädja sig åt dessa dagar. Nu lägger alliansen in slutspurten för att riva så mycket som möjligt av vårt solidariskt finansierade välfärdssystem. Och vinner vi valet så förväntar sig väljarna mycket….

Bäst att vara tydliga och göra skillnad på vad vi vill göra på lång sikt och vad vi kan göra under nästa mandatperiod. Det gäller att formulera rimliga provisoriska utopier med en tydlig förankring i vår socialistiska grundideologi. Det gäller att visa på en tydlig riktning för hur vi ska bygga vårt framtida sociala skyddsnät.

Att sätta en bortre parentes i sjukförsäkringen och skicka 50 000 pers till arbetsförmedlingen där det inte finns någon kompetens i dag för att ta emot dem på ett värdigt sätt…..

Detta visar på ett mycket skrämmande sätt vilken människosyn som alliansen företräder. Jag vägrar tro att en majoritet av svenska folket vill ha ett sånt samhälle som alliansen håller på att skapa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s