Ännu ett steg mot ett nytt och snålare Sverige.

Meddelande från Ekot: Regeringen vill införa avgifter för utomeuropeiska studenter på svenska universitet och högskolor. Det beskedet ger högskoleminister Lars Leijonborg.

Trist och onödigt.

Klart är att betydligt färre utomeuropeiska studenter kommer att resa till Sverige för högre studier även om man påstår att man tror att det inte är så.

Jag undrar verkligen om man har analyserat konsekvensen av detta till fullo. En del av dessa studenter trivs bra efter avslutade studier och stannar för att bidra till forskning och utveckling i Sverige. Andra reser tillbaka till hemlandet och bidrar till forskning och utveckling där. Många av dessa har kvar kontakter på det svenska universitetet vilket ger goda ringar på vattnet.

Jag skulle tro att när man räknar ner inkomster och utgifter för detta så hamnar man tydligt på plus. Man undrar vad alliansen egentligen är ute efter?

Annonser

2 responses to “Ännu ett steg mot ett nytt och snålare Sverige.

  1. Ja, slutnotan blir kanske förlust, på alla möjliga sätt! Ekonomiskt också? Vi förlorar kanske väldigt värdefulla kontakter – och goodwill.

    Men man försöker med alla medel att finansiera skattesänkningarna. Något man skriver om till något helt annat, som omsorg och för vårt bästa!

    Förlorar vi alla i slutänden på detta?

  2. Dessutom; när man gör skattesänkningen pekar man på en finansiering. Sen när skattesänkningen är genomförd, då upptäcker man att det inte funkar så bra… Jag tänker på feriejobb till ungdomar, a-kassan, arbetsmarknadsutbildningen, vuxenutbildningen etc… Och så lägger man tillbaka lite pengar. Inte allt men en del. Men skattesänkningen ligger kvar trots att man dragit bort delar av finansiering.

    Indiska reptricket eller???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s