Om att bereda lösningar; lite gnäll!

På torsdag ska jag vara på lab och handleda studenter. De ska få bestämma hur mycket fria fluoridjoner som finns i sin egen tandkräm.

Men visst är det märkligt. Här har fakultetsanslagen urgröpts i årtionden. Det finns inte laboratoriepersonal som kan hjälpa till och testkköra laborationer, duka fram på lab och bereda lösningar. Det är inte det att jag tycker att det är för okvalificerat jobb och att jag är för fin för sånt. Det är väl snarare så att jag tycker att det är orimligt att högutbildad personal ska avlönas för ett arbete som en vanlig laboratoriepersonal kan göra för en betydligt mindre kostnad. Och antagligen bättre. Men den sk TA personalen, (teknisk administrativ personal) verkar det vara skottpengar på i dag och de kickas ut i arbetslöshet till höger och vänster.

Ack ja. så nu fick jag vräka ur mig lite under tiden som jag väntar på att natriumhydroxiden ska lösa upp sig så jag kan ställa in rätt pH på min TISAB-buffert. I morrn ska jag testköra labben och som sagt på torsdag brakar det loss med studenterna. Det är roligt i alla fall.

Nån gång ska jag återkomma till högskolans finansiering här på bloggen..    men inte i dag. Nu är jag bara sur för att jag inte får åka hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s