Hälsoval Västerbotten, är det kul det???

Så var vi där

Västerbottens Läns Landting tvingas att acceptera och planera för fri etablering av privata vårdcentraler i hela landstinget. Man har tagit fram ett principförslag om vilka krav som ska gälla för att privata hälsocentraler ska få etablera sig. Kraven innebär att utbudet på hälsocentralerna ska vara ungefär som i dag. Det ska bland annat finnas barn- och mödrahälsovård, läkarmottagning, vaccinationer, rehabilitering och habilitering.

Verksamheten vid alla hälsocentraler, oberoende av om den sker i privat eller offentlig regi, kommer att följas upp av landstinget. I uppföljningen ingår bland annat telefontillgänglighet, läkarbesök inom en vecka och hur patienterna upplever vården. Resultatet av uppföljningarna kommer att redovisas per hälsocentral för att göra det lättare för patienterna att välja.

Man försöker i förväg styra så att det inte ska gå att plocka russinen ur kakan. Det är bra. Jag träffade en av våra landstingspolitiker i dag. Oron för hur detta ska dränera inlandet på resurser är stor. Om nya hälsocentraler etableras kommer det så klart inte att ske i Storuman, Tärnaby eller Rusksele. Det blir i Umeå och möjligen Skellefteå så klart. Landstinget brottas redan med hotande underskott pga av minskade skatteintäkter: Ett resultat av den ekonomiska krisen och alliansens erbarmligt dåliga krishantering.

Jag vill höra en tydlig deklaration från partiledningen att denna idioti ska sopas bort vid valvin(s)t 2010. Varför i fridens namn har alliansen lagt sig i landstingspolitiken??? Om folk i ett landsting väljer en borgerlig ledning för sina landsting så får de väl hålla på och privatisera bäst de vill! Nu har vi sedan hur länge som helst haft en socialistisk ledning i vårt landsting. Varför ska vi då tvingas på en nyliberal politik! Våra medborgare i Västerbotten ville inte ha detta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s