Hej då till Eva

Eva har varit i gruppen i sex veckor. Hon har jobbat hårt och nästan gjort färdigt sitt projektarbete på 15 hp. I dag hade hon sin föreläsning. Hon har fått många vänner och de var där allihopa. Nu åker hon hem till Tyskland för att slutföra sina studier på ett receptarieprogram som hon går och skriva färdigt rapporten för sitt arbete. I kväll bjöd vi henne på Costas grekiska restaurang och käkade lite buffe mat och pratade och mådde gott. Det känns lite tråkigt att hon redan ska åka härifrån. Men hon trivdes och om det vill sig väl så kommer hon tillbaka hösten 2011 för att påbörja sin forskarutbildning i gruppen.

Det här med utbytesstudenter som kommer och jobbar på våra universitet och högskolor är verkligen en bra ordning. Våra studenter lär känna studenter från andra ställen i världen och alla får en ökad förståelse för andra kulturer. Tråkigt och trist att alliansen vill avgiftsbelägga universitetsutbildningar för ungdomar som kommer från icke Europeiska länder.

Utbyte över gränser är faktiskt en sorts fredsrörelse. Efter kriget har man ett aktivt utbyte över gränsen mellan Frankrike och Tyskland. Ungdomar bor i varandras familjer på den andra sidan gränsen och går i varandras skolor. Det är också ett av skälen till att vi har introducerat rätt stort internationellt utbyte på våra kommunala gymnasieskolor. Våra byggelever har utbyte med ungdomar i Afrika. Vi har också ett finfint utbyte med Frankrike på restaurangskolan…   Berikande och viktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s