Alliansen hade dold agenda om apoteksavvecklingen

I början av maj fattade man beslutet om privatisering av delar av apoteksverksamheten

Socialdemokraterna röstade emot av följande huvudskäl. Flera tunga remissinstanser var också kritiska.

Enligt Ylva Johansson hade följande punkter inte säkerställts ang receptbelagda läkemedel i den beslutade modellen.

-en varsam och effektiv användning av skattebetalarnas pengar. Det är ändå de som huvusakligen bekostar receptbelagda läkemedlen

-att man långsiktigt har låga kostnader! Här kommer frågor om transparans, konkurrensneutralitet och insyn in. Detta är väldigt viktiga frågor. Man ska väl inte bara försöka säkerställa de första årens kostnader utan också de långsiktiga kostnaderna för skattebetalarna.

-patientsäkerheten eftersom det är vinstmaximering utan krav på tillräcklig kompetens som ska vara regleringen för att sälja läkemedel!

Men en rätt stor del av apoteksverksamheten inom Apoteket AB skulle ända vara kvar och apoteksstyrelsen tog en del mått och steg för att säkra en bra fortsatt verksamhet i Apoteket AB. Man diskuterade ett långtgående samarbete med ICA bland annat och här i Umeå har man startat in ny liten butik inne på en galleria. Det kändes rätt så bra tyckte jag. Kompetent styrelse som ser till bolagets långsiktiga verksamhet. Det är ju ändå ”vårt” apotek.

Då kom beskedet för några dar sen. Apoteksstyrelsen sparkas omedelbart.

Inte nog med det.

Nya ägarinstruktioner beslutades vid en extra bolagsstämma förra veckan. Det mest häpnadsväckande är att styrelsen för Apoteket inte hade kallats till stämman och heller inte informerats om dagordningen för mötet eller ens att det skulle vara någon stämma. Om detta har Thomas H skrivit väldigt bra.

Nu säger Ylva Johansson att ägardirektiven bryter mot aktiebolagslagen. Vad säger då ansvarig minister Göran Hägglund? Ingenting så klart. Han skyller ifrån sig.

Här har nedan vi Göran och han kompisar i omstruktureringsbolaget för Apoteket.

tre-sma-apor

Den ena apan vill inte se, den andra vill inte höra, den tredje vill inte
säga något, så har den ingenting sagt.

Nu väntar vi alla på att Ylva Johansson ska ryta riktigt ordentligt. Får alliansen bete sig hur som helst i sin privatiseringsiver. Två exempel: Bryta mot aktiebolagslagen som i detta fall. Sälja en skola till underpris åt en kompis som i Reinfeldts gjorde i Täby och sen strunta i domslut som underkände försäljningen.

Sverige håller på att bli en bananrepublik!

Annonser

2 responses to “Alliansen hade dold agenda om apoteksavvecklingen

  1. Alliansregeringens hantering av Apoteket är rent häpnadsväckande. Kanske inte från deras ideologiska utgångspunkter, men en regering som säger sig vilja slå vakt om företagsamheten borde ju inte göra sitt bästa för att krossa ett företag, som den förvaltar åt svenska folket.

  2. Ja du Enn. De gör verkligen sitt bästa för att förskingra våra skattemedel som är satsade i detta bolag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s