I dag var jag på brottningsträning med två indianer

Jag har två barnbarn. Deras farmor är riktig indian. För några år sen när de var 4,5 år gav vi dem i julklapp en termin i Umeå IKs brottningssektion med småknattingarna där. Och på den vägen är det. I regel är det mormor som hämtar på fritids och skjutsar hem flickorna. Sen fixar mormor småplättar som de mumsar i sig innan det bär iväg till träningen. ”Mormor, du är bäst på att göra plättar” sa Erica i dag. Flera gånger. Och Mormor blir glad.

Det är alltid samma program varje onsdag. Den ena tvillingen, Erica, är mer sugen på brottning än den andra, Isabell. Isabell har haft ett uppehåll på snart ett år men i kväll så sa hon att hon skulle börja igen. Hon har följt med och kollat på nästan hela tiden. Så vi får se om hon byter om till brottningskläder nästa onsdag.

Ska man dra iväg småbarn på idrottsträning undrar kanske nån. Ja säger jag, om den ser ut som den här. Mycket lek, men väldigt genomtänkt så hela kroppen får sig en genomkörare. Ungdomarna som tränar dem är helt fantastiska och ser varje barn som en individ. Ingen skillnad görs på flickor och pojkar. Samma krav på alla och  alla får samma uppmärksamhet. I dag var det nog över trettio ungar och två tränare. Eftersom tränarna är så skickliga och bemöter barnen så fint behöver de aldrig skrika. Vid samlingen vid väggen pratar man i vanlig samtalston. Det är bra att ungarna får lära sig att lyssna, ta hänsyn till varann och lära känna gemenskapen i en idrottsförening när den är som bäst. Skulle inte förvåna mig om jag har sett en blivande OS-brottare i kväll.

Föräldrar och mor och farföräldrar sitter på bänkar bredvid och småpratar och förundras över föreställningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s