Dags att ta bladet från munnen…..

Tyvärr hade jag inte anledning att se Mona Sahlin i partiledardebatten men hon verkar ha gjort bra ifrån sig. Det jag hörde på Ekot och läste i folkbladet lovar gott inför valrörelsen och framtiden.

Vidare: jag var på ABF-seminarium i Umeå med ett antal partikamrater och lyssnade på Ingemar Göranssons föredragning om ”Högerns attack på Välfärdsstaten” efter Thatcheristisk modell. Det var mycket intressant och tankeväckande. Vi är en väldigt debattglad arbetarkommun i Umeå och debatten blev livlig. Många argument mot alliansens politik fick vi och jag vet att vi som var där kommer att ta med oss detta ut i den politiska diskussionen på hemmaplan i fikarum och i det politiska uppdragen i styrelser och nämnder.

Det är hög tid att sluta vara artiga. Det är dags att peka med fingret och säga: Det var ni som förstörde sjukförsäkringen och ställde folk utan försäkring!

Nog hade vi ”misslyckats” med att reformera sjukkassan och annat. Den fungerade inte så bra i början av 2000 talet. Men aldrig aldrig kunde vi drömma om att alliansen skulle slakta sjukförsäkringen och ställa folk utan skydd. Att göra dem försäkringslösa. Trygghet i förvandlingen skrev de i sitt valmanifest och jag har lyft den lögnen tidigare i den här bloggen.

Skönt att Mona S börjar prata klartext om vad som pågår. Dags för oss i partiet att ta upp den kastade handsken och fortsätta agitationen ute bland folk. Min uppmaning till er alla som råkar titta in här  är att påverka era arbetarkommuner och ABF-föreningar och fackföreningsdistrikt till att bjuda in föreläsare som kan sätta in saker  i ett vidare sammanhang. Det finns många såna personer i vår arbetarrörelse. Ingemar Göransson är en, AnneMarie Lindgren är en annan och Daniel Suhonen en tredje. Det finns garanterat fler. Inte för att folk ute i landet inte kan diskutera politik. Men såna här kvällar sätter igång tankarna i andra riktningar och man hittar andra argument och andra vinklingar som är nyttiga när man diskuterar politik till vardags.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s