Nomineringsmöte i Umeå AK

I kväll var det dags att lägga fast listor till kommuner, landsting och riksdag; samt att nominera till två kommunalråd och två ordföranden i skolnämnderna och en ordförande till socialnämnden. Vi har nämligen två skolnämnder i Umeå. För- och grund är den ena och gymnasie- och vux den andra.

Man var beredd på det värsta. Petterson-Berger salen i Folkets hus var mer än fullsatt.  Man undrade: Skulle vi vara klara innan midnatt? Det brukar vara livat på våra nomineringsmöten.

Men det var nästan så att man trillade av stolen. Samtliga valberedningens förslag gick igenom. Bara ett ändringsförslag var uppe men det avvisades.

Det innebär inte att vi blivit mesiga i vår arbetarkommun. Det betyder att efter åratals interna strider så är vi i takt. Det var en helt fantastisk stämning och vi är nu taggade för valrörelsen. Vårt förstanamn till riksdagslistan är Ibbe och han var där och tackade för förtroendet. Han kommer nog att toppa länets riksdagslista också. Han inpräntade att vi måste komma ihåg att SAP är ett parti för hela landet även för Stockholm!! 40 % ska vi ta i hela riket minst meddelade han. Vi höll med om allt en sån här kväll.

Kommunlistan toppas av Lennart Holmlund som varit förste kommunalråd sen 1994. Lennart var uppe och tackade för förtroendet och la till att han aldrig har förlorat ett val så länge han toppat listan. Han lovade att vi skulle vinna i Umeå igen. Vi jublade så klart.

Peter Olofsson från Holmsund var nytt förstanamn på landstingslistan och det är bara att önska lycka till.

*****

Strax efter nyår åker hela fullmäktigegruppen till Istanbul några dagar. Då ska vi kolla hur de laddar inför sitt kulturhuvudstadsår, men också gadda ihop oss rejält inför den viktiga valrörelsen….  Det ser jag verkligen fram emot speciellt med tanke på den här kvällen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s