Fege Fredrik del 2

Vår statsminister har satt ner foten! Har skrivit om hans feghet förut! Så här står det i SVD i dag:

*********************

– Jag tänker inte försätta mig i ett läge där jag blir beroende av Sverigedemokraterna eller ger dem något inflytande. Vi tänker inte hamna i ett läge där vi behöver aktivt röststöd av SD för att fortsätta regera Sverige.

Förutsättningarna finns, menar Fredrik Reinfeldt, för att en minoritetsregering ska kunna få igenom stora delar av sin politik.

– En budget faller bara om de tre vänsterpartierna och SD röstar likadant. Men då har jag lyssnat på Mona Sahlin. Hon har sagt att hon aldrig under några omständigheter kommer att medverka till att SD ska få något som helst inflytande. Då kan det orimligen innebära att hon medverkar till att Sverigedemokraterna tillsammans med S, V och MP fäller en alliansbudget. Jag förutsätter att hon står vid sitt ord.

*********************

Vad betyder detta: Min tolkning är att FR sitter kvar om olyckan skulle vara framme och SD bleve vågmästare. Sen litar han på att socialdemokraterna ska stödja alliansregeringen för att undvika att SD får inflytande. Kringelkrokig är Fredrik Reinfeldts logik. Det enda som är konsekvent är att han inte tar något ansvar för nånting. Återigen! Går det på tok så är det sossarnas fel!

Kan vi nu lägga ner den här diskussionen och ägna oss åt vilken politik som vi vill föra efter valsegern 2010!

Annonser

4 responses to “Fege Fredrik del 2

 1. Ingvar Svensson

  Det Mona Sahlin sagt är att socialdemokraternas politik inte skall bli beroende av sd:s stöd. Däremot är det givetvis möjligt att rösta ner en borgerlig budget. Om sd också gör det faller budgeten. Ingen kan då påstå att s och sd har en gemensam politik. De har bara en gemensam motståndare.

 2. Exakt så Ingvar!

  Men Fredrik Reinfeldt tycks anse att det innebär att vi är tvungna att stödja alliansens budgetförslag när sd tänker rösta emot.!

 3. Gör man korkade uttalanden så slår det tillbaks. Ta en sak som uttalandet:

  ”eller ger dem något inflytande”

  Av detta följer rent logiskt att man kommer att rösta tvärt emot SD i alla frågor. Om SD ges möjligheten att fälla en budget så har SD de facto ett väldigt inflytande. Vidare så säger Sahlin att hon vill att alliansen skall regera om de röd-gröna inte får egen majoritet:

  ”Vi tänker inte hamna i ett läge där vi behöver aktivt röststöd av SD för att fortsätta regera Sverige.”

  ”Fortsätta” var ett intressant ordval ^^ men andemeningen är klar – S sitter *inte* i en minoritetsregering så vad är då alternativet? Vem skall då kliva in och ta ansvaret för Sverige? Uppenbarligen inte S. Så fegheten och kringelkrokeriet är tydligen att ta ansvar.

  Hög svansföring och generaliseringar har ofta den här effekten – när det synas vad man sagt så blir konsekvenserna ofta aningens bizarra.

 4. Jo
  skulle olyckan vara framme så krävs en samling över blockgränserna
  det är min absoluta uppfattning

  En positiv sak skulle då vara att blockpolitiken bryts upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s