Körresa med kören Chorall

I helgen var vi på resa till Luleå hela kören. Vi skulle ge två konserter tillsammans med kören Lyran. I går medverkade vi i högmässan på Mjölkudden.

Det var 90% musik och lite religion. Prästen predikade om ett samhälle där individen försvann för kollektivets bästa och även om ett samhälle där individen glömde bort alla andra än sig själv. Hon tyckte att det måste vara en balans och hade nått citat från bibeln. Det handlade om Jesus på korset och hur han gav sin närmaste lärljunge som son till sin mamma Maria. Ja jag tycker nog att det är så det ska vara ett solidariskt samhälle där individen också får plats. I dag verkar det som om det bara är individen och individens bästa som gäller och ingenting annat. Solidariteten med en annan medmänniska är det inte så noga med. Prästen sa att hon ville leva i ett solidariskt samhälle och det vill jag också.

Fast särkskilt religiös är jag ju inte men kan för den skull inte ogilla allt som prästerna säger.

En av koristerna berättade om Röda Korset damerna. De tillhör de fina damerna i stan och har tjusiga kläder och fina maner. Han var själv socialdemokrat men tvivlade på att dessa damer var det. Däremot kunde de uträtta en hel del tillsammans.

Man får inte ha förutfattande meningar om nån. Det går alltid att hitta plattformar för samarbete.

Så gjorde Hjalmar Branting på sin tid när han samarbetade med liberalerna för att de tillsammans skulle kunna genomföra allmän rösträtt. Så gör vi i dag när vi samarbetar med mp och v för att kasta ut Fredrik Reinfeldt & Co från Rosenbad.

Annonser

2 responses to “Körresa med kören Chorall

  1. Roligt att se att även du utövar körsång,

    Vi går relativt ofta på körkonserter i det körrika Uppsala. Birgitta är för övrigt moster i OD och har tidigare varit ordförande i Sveriges körförbund.

  2. ja det är gamla ABF-kören. Jag tror mig förgylla sopranstämman.
    men ABF verkar ha slutat att sponsra kultur

    Vet inte varför eftersom kultur också kan vara revolutionärt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s