Än en gång undrar man över Sveriges Radios opartiskhet

I söndagens P1 sändes programmet radiokorrespondenterna på Sveriges radio. Intressant var det. Man rapporterade bland annat om hur fyrtio kvinnor dagligen våldtas i Kongo där hälften är barn. Våldtäkten är ett av krigets vapen. Vi har hört det förut men det är lika upprörande varje gång det förs på tal. Man diskuterade också kvinnans ställning i Afganistan.

Men först i programmet tog man upp utrikesminister Karl Bildts totala ointressa att diskutera många kvinnors svåra situation i världen.

Kvinna till Kvinnas granskningar visar att från tiden då utrikesminister Carl Bildt tillträdde fram till idag har han så gott som aldrig fört fram kvinnors rättigheter som en del i det demokratiska och fredskapande arbetet. Om det beror på okunskap eller om det är den vanliga arrogansen som träder fram får vi inte veta eftersom Carl Bildt vägrar förklara sig till Eko-redaktionen.

Det märkliga är Alice Petrens kommentar till att oppositionen ofta lyfter frågan om kvinnors rättigheter i internationella sammanhang. Hon antyder att detta skulle beror på att man vill profilera sig i frågan för att utmana Carl Bildt. Detta är ju en helt vansinnig vinkling. Arbetarrörelsen har alltid engagerat sig för internationell solidaritet. Att vi i SAP diskuterar frågan beror ju på att vi alltid haft den typen av frågor på dagordningen. Det kommer vi att fortsätta med oavsett vad andra partier gör och inte gör. Det är en naturlig del av vår politik.

Ett inte alltför ovanligt slagord första maj har ju varit:

INTERNATIONELL SOLIDARITET ARBETARKLASSENS KAMPENHET

Nå vem anmäler SR denna gång??????

Annonser

One response to “Än en gång undrar man över Sveriges Radios opartiskhet

  1. Eva Hillén Ahlström

    Ja, Britta, tack för att du pekade på detta. Självklart är det så för oss socialdemokrater att alla människors lika värde och frihet gäller med solidariteten som grund i ett globalt perspektiv. Oavsett om utrikesministern heter Carl Bildt eller något annat och oavsett om ministern är engagerad i frågan eller inte.

    /Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s