Köpa sömnmedel på internet?

Jag blev rätt förvånad i dag. Nu kan man köpa melatonin på internet till rabatterat pris. Ingen kontroll ingenting. 60 tabletter i månaden för 129 spänn och den första månaden är gratis. Det var sånt som läkarna skrev ut förut. Om man hade behov. Och också med rätt stora restriktioner.

För bara några år sen så fick man överhuvudtaget inte sälja just detta läkemedel i Sverige! Nu finns det alltså fritt tillgängligt för vem som helst.

Är det nån som vet om det är en följd av avregleringen av apoteksmarknaden? Jag tycker nog att det är rätt så förskräckligt i alla fall.

Annonser

15 responses to “Köpa sömnmedel på internet?

 1. Vänta bara, ett av de företag som ska driva apoteksverksamhet är ju Kronans droghandel. Så det lär inte dröja länge innan vi kan gå omkring som bekymmerslösa Zombies.
  Några piller och dina visioner övergår från depresion till där du inte bryr dig om nåt.
  Låt allianseregimen få härja som de vill och det bekymrar inte nån.
  Det kan man kalla frihet..
  När nu sjuka , arbetslösa, pensionärer töms alltmer på pengar.
  lär efterfrågan på dessa fantstiska medel öka.
  Tacka alliansen för det.

 2. Melatonin säljs som vad det är, ett naturligt hormon. Verksamt mot jet-lag och tinitus. Inga som helst narkotiska egenskaper. Kan köpas i hälsokostbutiker runt om i världen. Tämligen oskyldigt, men som sagt
  mot jet-lag är det ganska bra.

 3. Oavsett.

  I våras så var detta preparat receptbelagt. För drygt två år sen så fick det överhuvudtaget inte säljas i Sverige. Inte ens med recept.

  Nu finns det enkelt tillgängligt via internet. Jag drog slutsatsen att det är avregleringen som ligger bakom. Men om nån vet så berätta gärna.

  Som sömnmedel vet jag att det är verksamt. För många år sen fick jag några tabletter av en vän av just melatonin när jag tillfälligt hade svårt att sova. Han handlade dem i USA då eftersom de inte var tillåtna i Sverige då. Det hjälpte verkligen. Efter tjugo minuter så svävade man iväg.

  Att man ska kunna handla sömnmedel helt utan medicinsk kontroll och dessutom på rea känns mycket märkligt.

 4. Eva Hillén Ahlström

  … och förskräckligt!

 5. Så kan man om inte annat fixa så att man verkligen får ”Det sovande folket”. Ett drömfolk för nästan vilken regering som helst :-(.

 6. Besinning! Avregleringen av apoteksmonopolet har ingenting med att naturpreparat och ”ormolja” säljs fritt och hejdlöst i ”hälsokostbutiker”. Anledningen är att Sverige i alla tider saknat en verksam kvacksalverilag som reglerar ”naturpreparat” och mirakelmedel. Varför allsköns sk*t skall få säljas helt utan kontroll bara det kallas naturpreparat eller hälsokost är helt obegripligt med tanke på de mycket hårda regler som finns för läkemedel och läkemedelsutveckling.

 7. ja jag håller helt med dig christer
  men det fanns inte i sverige förut … inte ens på hälsokostaffär

  det enda jag vet är det jag beskrivit ovan.

  min koppling till avregleringen kanske är felaktig.. men det dök upp en annons nu. därav min kanske felaktiga slutsats

  ska kolla med en som kanske vet

  • Nu har jag pratat med en som jag känner på beroendepsyk
   här blev man förvånad igen
   så här skrev hon;

   Vad roligt att du hittat Melatonin som ett läkemedel för förbättrad sömn.
   Detta medel är ett bra läkemedel men inte rabatterat i svenska vården.
   Troligen är det billigare på nätet men se till att det är riktiga
   ingredienser. Melatonin är ju det naturliga sömnhormonet som kan påverka
   kvinnor över 50 år mera gynnsamt vid sömnproblem. Även Propavan är en
   ”snäll” sömntablett.

   Ärligt talat så fattar jag ingenting… lite pinsamt att jag drog lite förhastade slutsatser.
   Du har ännu mera rätt Christer. Fattar inte hur det kan vara möjligt att köpa hormonpreparat helt utan läkarkontroll bara genom att kalla dem naturpreparat och få dem godkända av socialstyrelsen eller vad det kan vara. Min vän på beroendepsyk verkar inte tycka att det är något problem heller.

   Allt konstigt som händer kan man inte lasta Alliansen för. Även om det i detta fall verkade finnas något sorts samband.

   Men man har visat på slumpvisa samband i andra fall också. En välkänd Ume-professor lyckades få ett samband mellan telefonnummer och skostorlek i en liten by här i Västerbotten. En annan forskare har påvisat ett samband mellan antalet storkbon och antalet födslar i ett samhälle i Tyskland. Och sambandet mellan uppdykandet mellan melatonin och apoteksavregleringen var tydligen också slumpvis

   så det kan bli……

 8. Jag tycker att det är jättebra! Äntligen avregleras det svenska kommunist/övervakarsamhället vad preparat anbelangar! Leve den personliga friheten! Något som fortfarande stör mig så in i helvete är hur astmapreparat fortfarande är recepbelagda. Jag har kronisk astma, vilket innebär att jag i resten av mitt liv kommer att behöva preparaten, men likt förbannat måste jag kontakta läkare vareviga gång som jag behöver nya. Tror Storebror/byråkraterna att jag knarkar astmatabletter?? Jag måste alltså gå till vårdcentral, betala för det, prata med läkaren och övertala henne/honom att jag fortfarande och för alltid behöver mina preparat och sedan ska jag gå till Apotek för att få det. Snacka om Sovjetiskt system. Snacka om omväg. Ner med byråkratin! Fram med den fria näthandeln. Jag vet själv vad jag behöver och när. Många receptbelagda preparat kan utan vidare bli receptfria!! Jag kan tänka och agera självständigt, utan Storebror!

  • Kanske kommer en ny och bättre medicin som du mår bättre av. Som inte du känner till och som läkaren kan ge dig istället för det du har nu. Kanske blir din sjukdom sämre så att du behöver något annat. Kanske behöver du få råd om något som berör din astma så att du mår bättre av det.

   Jag kan se många skäl till att träffa en läkare eller specialistsjuksköterska med jämna mellanrum för folk med kronisk sjukdom.

   Sen finns det ju läkare som man helst bara träffar en enda gång och då ångrar man det. Dessutom måste man betala för det. Inte roligt. Men då kan man byta vårdcentral. Det har jag gjort.

 9. I väldigt många fall är det helt onödigt med att framtvinga läkarbesök för receptutskrivning. Jag blir alltid lika förundrad varje gång jag behöver p-piller eller kortison till mina katter – måste ringa upp en vetrinär som skall faxa in ett recept till apoteket. All kontakt via telefon (ibland via meddelande givet av växeln). Vetrinären och jag (eller katterna) har ALDRIG träffats. Varför kunde jag inte hämta upp pillren direkt i affären???

  I andra fall har påtvingade läkarbesök räddat liv. En bekant har gått på samma blodtrycksmedel i 10+år. Pillren tog slut och när han skulle upp för att få pappret påskrivet hos sin vanlige läkare så var denne på semester. Vikarien vägrade skriva ut recept till en för denne ny patient trots att denne visste exakt vad han i 10+år hade haft. Tvingade fram ett par standartester. Visade sig att njurarna höll på att paja och hade läkaren bara skrivit ut standardreceptet så hade antagligen njurarna totalrasat ett par månader senare och stor risk för att han dött. Nu kunde man börja med dialys i sista minuten.

  Läkemedel på recept eller frihet för individen är knepiga grejor. Jag ser gärna störrefrihet med en bättre förebyggande sjukvård. Varför kallas ex. inte alla in för en grundlig ”koll” på sjukhuset sisådär vart tredje år? Många får det via sin företagshälsovård men alla får det inte.

 10. Man måste fundera på vad som är bäst för patienten. Det är det som ska vara avgörande. Din bekant räddades till livet av en envis läkare. Finns säkert fler exempel på samma sak.

  En diabetiker överlever ju ett antal år genom att injicera insulin. Men det är en sjukdom som kan ge ganska allvarliga sen-komplikationer och därför behövs regelbundna läkarkontroller.

  Jag har tre hundar och två katter. Tycker nog att det är bra att träffa en veterinär då när de är sjuka och behöver medicin. Nu har vi en fantastisk länsveterinärstation bara två mil bort som inte skörtar upp oss med onödiga behandlingar så det känns tryggt att fara dit. Håller med dig. Den typen av veterinärkontakt som du beskriver verkar märklig.

  Kanske behövs en ordentlig och förutsättningslös genomgång av hela apoteksverksamheten. Den ska kännas begriplig och väl motiverad av medborgarna. En del säger att magnecyl borde vara receptbelagt!

 11. hej.mycket svammel av dig. leta på din data. eller vill du ha fakta av mig? (ej läkare är jag för de vill ej uppdatera sig )

 12. förlåt såg inte att du var i olika diskussioner. jag svarade på melatonin. gott nytt år

 13. Britta Sethson

  god fortsättning inga

  vet att jag var ute och cyklade lite i början där. det bjuder jag på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s