Hos borgmästaren i Besiktas..

I dag var vi på besök i en av Istanbuls 39 kommuner. Den heter Besiktas och styrs av Socialdemokraterna. Vi bjöds in i ett vackert rum och fick turkiskt te och kakor. Borgmästaren stormade in efter ett tag och berättade via tolk om sina visioner för Besiktas och gav lite personliga synpunkter.

En turkisk borgmästare är kraftfull, dynamisk och karismatisk. Intressant att observera och betrakta. Och så är det i Turkiet. Jag föredrar nog ändå en demokratisk ledare som vi har i Umeå  form av Lennart Holmlund och i partiet centralt i form av Mona Sahlin. Varför ska man annars engagera sig i partiet om man inte får något att säga till om???? Men då är vi i Sverige. En annan kultur och en annan tradition.

Vi fick också se ett bildspel från Besiktas och även möjlighet att presentera Umeå Kommun och vår offentliga kommunala versamhet. Nu hade borgmästaren stormat ut efter diverse presentutbyte. Hans närmaste man var kvar och var genuint intresserad av vår breda verksamhet. Speciellt hur vi gör ungdomar delaktiga i skolutveckling och kulturaktiviteter.

Det är nödvändigt att bygga nätverk mellan städer och länder och visa på varandras goda exempel. För att få och ge impulser och för att utveckla demokrati och verksamheter. Man måste vara ödmjuk och inse att de modeller vi väljer i Sverige behöver inte vara de bästa. Det kan finnas andra sätt som kan vara bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s