Är det någon som doppar i kaffet nuförtiden?

Vi hade en intressant diskussion på jobbet i dag i fikarummet.

Visst är det mindre vanligt att man doppar bullen, mackan, kakorna etc… i kaffet nu än för ett antal år sen?

Inspirerad doppade jag skorporna i kvällskaffet och konstaterade att det var gott men också längesen. Tänk att doppa mackor i choklad! Det minns jag än hur härligt det var på skolutflykten…  Eller kubb och pepparkakor i mjölk!

Vad är det som gör att folk inte doppar längre? Anses det för att vara bonnigt? Inte tillräckligt kontinentalt?

Kanske skulle man starta en klubb på facebook och kolla läget. Vi som gillar kaffe med dopp! Få se om jag orkar.

Synpunkter???

6 responses to “Är det någon som doppar i kaffet nuförtiden?

  1. Ett mycket intressant ämne! Jag doppar själv ibland, men ogärna när någon annan ser på. Har en känsla av att det inte är riktigt salongsfähigt…

    Närbesläktade frågor: Dricker någon på bit numera? Eller på fat!!?

    • Jag dricker gärna på bit, speciellt om det är råsockerbitar. Man behöver inget fikabröd då. Men dagens snabbsockerbitar har väl förstört lite av det där med att dricka på bit.
      Angående att dricka på fat så hörde jag att på flyget till Kiruna var man tvungen att ha kaffefat. Vet inte om det var sant! Själv gillar jag riktigt varmt kaffe så jag har inget behov av att fata.

  2. Problemet är att det sällan finns vettiga saker att doppa. Färskt (eller nytinat) fikabröd löses upp blixtsnabbt så det mesta går bort direkt. Doppning tarvar en aningens gammal bulla (eller kaka) som fått torka till lagom mycket. Alternativt en riktigt maffig punchrulle.

    Jag har det bra för ett av ”konditorierna” i närheten av jobbet har sällan färskt bröd så doppandet lever och frodas här i Flemingsberg🙂

    • Ja, du kanske har kommit på anledningen där Christer! När alla har frysar och bara tar fram det som går åt har anledningen till att doppa försvunnit lite grand!
      När jag var barn bakade mamma vetebröd på torsdagar för en hel vecka och på slutet blev det helt nödvändigt att doppa.

  3. Fata…Bra ord! Läste faktiskt för några år sen att det ger en högre smakupplevelse att dricka från fat. Har något med aromen att göra…Tror jag ska pröva nästa gång jag fikar på Café Lindell…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s