Skolnämnd med förhinder

Fram till 14:30 deltog jag i dagens skolnämnd

Väldigt intressanta spörsmål var det. Bland annat en  rapport från en av kommunens mindre gymnasieskolor hur man tagit itu med avhoppen från skolan. Under 2,5 år hade man haft 58 avhopp och efter skolinspektionens kritik tog man itu med att förändra rutinerna. Införde mycket tydligare rutin som bland annat innebar tidig kontakt med elev och föräldrar, stöd från skolhälsovård och obligatorisk evk. Allt för att lotsa rätt och hitta lösningar som egentligen inte fanns men inom ramen för vad som är tillåtet så klart. Några av de som tänkte hoppa av finns kvar på skolan men i annat program och annan verksamhet, några försvann från skolan men till annan utbildning eller annan verksamhet. Viktigt var det att någon fanns där och kunde lotsa rätt.

Roligt med en kommunal verksamhet som fungerar så bra och som är ett stöd till eleven som kanske var skoltrött, fick hemlängtan eller helt enkelt insett att den här utbildningen var inte vad jag ville. Alltid eleven i centrum!

På eftermiddagen skulle vi diskutera fristående skolor men jag var tvungen att sticka tyvärr eftersom jag hade lovat den lovande boxnings-dottern att fara hem med henne så hon fick hämta träningskläderna till kvällens träning. Bäst att hålla sig väl med henne. Hon har bra mycket mer muskler än någonsin jag haft!

redo

redo för fight

tjoff

här kommer högern…

yes

tjoff……

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s