Gamla hundar

Den ene hanhunden, Hassel, fyller snart tio år och den andre, Krona, som är ett år yngre har börjat att halta efter ansträngning. Nu blev vi tvungna att kastrera Hassel eftersom han fick problem med anala denom, dvs han får godartade tumörer i aschlet som spricker sönder och blöder när lilla tiken löper. Krona fick medicin och blev symptomfri under behandlingen. Nu har han börjat halta igen.

Känns riktigt tråkigt.

Så nu kan jag bara köra två hundar och det går inte undan kan jag lova. Krona står där besviken i hallen och viftar avvaktande på svansen och hoppas få följa med. Så får man säga Nej och lämna honom slokande och besviken. Hassel synes sörja sin förlorade mandom och promenerar mest när vi kör vår vanliga sväng på ca milen uppför och nerför berget. I stället för en timme så tar det två timmar. Lilla tiken blir lite irriterad ibland och läxar upp Hassel men det hjälper inte. Vi saknar alla Krona som alltid brukar sätta full fart.

Vad kan man göra. Vi får konsultera länsveterinären och se vad de säger. Också prata med Elga uppfödaren och höra vad hon tycker. Finns det något hopp att han ska bli bra eller ska han bli förtidspensionär. Kanske ska vi ge honom massage så att han inte har ont i alla fall. Vet inte vad som är bäst. Jag vill ha kvar min fantastiske Krona i flera år till. Ingen kan pussas som han! Även om han inte kan arbeta i draget så är han ändå mammas söta gris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s