Studiecirkel på gång…

Ja vi blir så där 8-10 personer som ska studera här ute i byn. Vi ska läsa utmärkta ”Bokslut Reinfeldt” och diskutera konsekvenserna av allianspolitiken hittills och även dra ut konsekvenserna lite längre. Ska bli intressant.

Tänker introducera boken för er som ännu inte läst den genom att citera förordet till första kapitlet, ”Vill vi verkligen ha ett sådant samhälle”

Vill du i grunden förändra det svenska välfärdssamhället till att bli mindre generöst och omfattande måste du vara slug. Det gäller att noga studera andra länders system och lära sig förstå vilka politiska mekanismer som gör att dessa länder inte utvecklats till välfärdsstater av mer omfattande modell. Den som vill vinna svenska folket för betydligt lägre skatter och mindre välfärd måste också förstå den svenska modellens unika särdrag. Först när man förstår varför denna modell har så starkt folkligt stöd är det möjligt att formulera en ny politisk strategi. En sådan strategi måste utgå från list. Du måste med språkliga innovationer vinna stöd för en politik som gradvis eroderar det solidariska kittet som välfärdsstaten vilar på. Först då kan du ersätta den svenska modellen med något helt annat.

Ja det är ju så att alliansen är på god väg. Fyra år till och uppförsbacken blir ännu längre till att bygga en solidarisk välfärdsstat igen. Vi kommer nog också att läsa LO-rapporten som Thomas skriver om på sin blogg. Gör det ni också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s