Studiecirkeldiskussioner

Tänk att det är så upplyftande med en stilla diskussion om politik i en studiecirkel bland partivänner och sympatisörer. Vi var sex stycken i går kvällst.

De meningar som fastnade i mitt huvud från diskussionen var

1) vi rör oss snabbt mot ett tudelat samhälle

2) budskapet från alliansen är att de som inte jobbar är lata

3) trygghetssystemen urholkas

Vi pratade också en hel del om glesbygdspolitiken eftersom vi bor i en by utanför stan. Vi deltog tidigare i ett EU-projekt som hette Stad o Land Hand i Hand. Bra tanke eftersom staden behöver landsbygden och landsbygden behöver staden. Miljöfrågor och kollektivtrafik kändes väldigt aktuella eftersom här i Kassjö finns ingen vettig busstrafik. Därför är det hårt för våra pensionärer att få betala mer och mer för drivmedlen. Pensionärer har ju högre skatt än lönearbetaren samtidigt som pensionen krymper.

En bättre kollektivtrafik med låga avgifter krävs för att det ska gå ihop för folk som har det knapert samtidigt som man rör sig mot ett miljövänligt samhälle. Kanske skulle det vara gratis parkeringsplatser med motorvärmare vid infarten till stan där man kan stanna och ta bussen i stället. Bussarna kan ju inte upprätthålla en vettig tidtabell i alla småbyar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s