Smutskastning av Mona Sahlin som lyckad kampanjmetod

17 juni ställde jag frågan varför folk sympatiserar med alliansen i så hög utsträckning. Jag ställde upp tre huvudskäl och nu tänkte jag diskutera det andra motivet lite grand. Nämligen att ”Mosa-Mona” kampanjen verkar vara lyckosam.

Mycket ofta förs fram allehanda påståenden om min partiledare där en del möjligen är sanna. Det är dels i media men också från människor som diskuterar politik i allmänhet och särskilt nu inför valet. Det handlar främst om att hon är slarvig med sin privatekonomi. Jaså säger jag…. Vad har det med saken att göra. Hennes roll är ju inte att vara finansminister. Till den sysslan finns det andra kandidater som är mycket dugliga.

Partiledarens roll är att vara inspiratör och föra politiken framåt i samarbete med partifolket. Att lyssna på rörelsen. Liza Marklund uttryckte väldigt bra varför hon tror att Mona Sahlin kommer att bli en utmärkt statsminister

Hon kommer att bli en fantastisk statsminister. En sådan som man är stolt över, en som man pekar på i tidningen inför sina utländska vänner och säger: ”Titta, det här är vår statsminister, Mona heter hon, hon är så himla bra!”

Hon kommer att fungera som en modern vd, som delegerar när hon ska delegera och tar ansvar när det blåser. Hon kommer att låta folk växa och utvecklas, hon kommer att stå upp för det som är rätt och slå ned på det som är åt fanders. Hon kommer att förankra och förhandla och lyssna på alla, men när besluten väl ska tas så kommer hon att stå stadig och fast.

Själv satte jag kaffet i vrångstrupen eftersom jag hört och läst Lizas fackföreningsfientliga uttalande tidigare. Blev uppriktigt förvånad att hon var (s)upporter. Men: Hennes bild vill jag förmedla till de som vill diskutera politik med mig under valrörelsen….

Sen förstår jag inte hur de borgerliga företrädarna kan komma undan med sina lik i garderoben så lätt som de gör. Skulle kunna rabbla upp minst tio exempel av betydligt värre kaliber inkluderande utrikesministern, finansministern och statsministern. Men avstår eftersom det känns rätt irrelevant.

Det som är viktigt att diskutera i dessa tider är trots allt politikens innehåll och vilket Sverige vi vill se i framtiden.

Annonser

20 responses to “Smutskastning av Mona Sahlin som lyckad kampanjmetod

 1. Jonny Disenfeldt

  Nej det är inte irrelevant.

  Du förminskar det som Mona Sahlin gjort i form av s.k. skandaler. Så ge oss dessa minst 10 exempel på värre saker som du vet om bland alliansen (akta dig för förtal bara).

  • Britta Sethson

   Smutskastningen av Mona Sahlin avser att skymma politiska diskussioner. Tycker att det är antidemokratiska metoder och tänker inte ge mig in i en sådan smutsig kampanj….

 2. Mosa Mona och Mosa Maud.
  Lika goda kålsupare på bägge sidor.
  Skillnaden är bara att Mona S har gjort
  bort sig privat.

 3. Britta Sethson

  ja det har väl iofs också maud

 4. Tänk om det varit Mona som hade varit styrelseledamot i Lundin Oil..
  Hon hade fått springa gatlopp i media och fått gömma sig utomlands men det är helt ok om du är man, allianspolitiker, penningstinn att sitta kvar när det kommit fram att du har en delaktighet i Sudans inbördes oroligheter.

 5. Britta Sethson

  Nu är det så att jag är helt övertygad om att Mona Sahlin aldrig skulle ha satt sig i den rollen.

 6. Jonny Disenfeldt

  Nja Britta :
  Du skrev
  ”Sen förstår jag inte hur de borgerliga företrädarna kan komma undan med sina lik i garderoben så lätt som de gör. Skulle kunna rabbla upp minst tio exempel av betydligt värre kaliber inkluderande utrikesministern, finansministern och statsministern. Men avstår eftersom det känns rätt irrelevant.”

  Så låt höra, för det är väl inte snömos alltihopa ?

  Gydvan –
  Visst behandlas kvinnor hårdare men det får vi väl hoppas inte vore fallet den här gången. Det finns ju i nuläget inget som helst substantiellt. Det du antyder randar till förtal.

 7. Här är några exempel på vad jag tycker är skandal inom alliansens område.
  Och då är inte några av de värsta med. Som Bildts affärer i Sudan.
  Inte heller svartjobben/obetalda räkningar som fick de kvinnliga ministrarna att avgå men de manliga fick stanna kvar…. (bara det är en skandal)

  Men egentligen är det rätt löjligt att räkna upp skandaler precis som det är att älta dem i åratal.
  Klarar Bildt sig undan från Sudanaffären så ska inte en alliansare andas om skandaler.

  http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/sa-finanserar-stockholms-lans-landsting-nya-karolinska_2026375.e24

  http://svt.se/2.33538/1.1989580/var_bor_bo_bladholm

  http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1601004

  http://www.expressen.se/1.1919174

  http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2009/12/02/202321/index.xml

  http://aftonbladet.se/nyheter/article6096071.ab

  http://sydostran.se/index.77788—1.html

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article968835.ab

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/littorins-examen-inte-vard-nagot-i-sverige_238919.svd

  Britta – jag är också övertygad om att Monas moral och etikkänsla är bra mycket bättre än så 😉

  • Britta Sethson

   Ja, Gydvan en av de egenskaper jag gillar hos Mona Sahlin är att hon är lågmäld och går inte till överdrifter med personangrepp och liknande.

 8. Adde Henriksson

  Nu skriver Jonny sin propaganda igen. Alla borde gilla Mona, hon är allt som Reinfeldt inte är. Hon är skön, har en lugn stil, tar det pïano, hon vet vad hon pratar om. Hennes problem och VÅRT är att om vi ska kunna öka snabbt till 40 eller kanske 50 procent så måste hon börja leverera. Att tro att vi gör det genom att uppvisa ett icketrovärdigt regeringsalternativ nu är ju problemet, vi måste kasta ut kommunisterna och framtidsvägrarna och söka EGET MANDAT. Jag försöker prata med familj och vänner och arbetskamrater och Monamosningen som alla pratar om och skriker med högt tonfall, den ser inte jag. Jag ser demokatiska socialister som inte vill rösta på kommunisterna. Vi har ett litet problem, men det går att lösa. Ni vet vad jag menar!

  • Britta Sethson

   till adde
   Nu har vi detta rödgröna samarbete. För mig gäller att gilla läget. Men jag anser att eftersom vi inte har gift oss vare sig med mp eller v så ska vi också föra fram vår egen långsiktiga vision. Där är det rätt så tunt och det är ett problem. Jag ser detta samarbete som nödvändigt och att de kompromisser vi gör med de andra partierna kan passera. Ungefär som när Hjalmar Branting på sin tid samarbetade med liberalerna i rösträttsfrågan till exempel.

 9. Britta Sethson

  Jonny

  Jag tänker inte gå in i den diskussionen. Det var inte avsikten med detta inlägg. Snarare tvärsom..

 10. Jonny Disenfeldt

  Gydvan –

  Var det det bästa du kunde komma med Gydvan ???

  1. Karolinska är allianspartier och opposition överens om vad gäller finansiering.
  Alltså inget märkvärdigt.

  2. Han bör givetvis avgå, vi har liknande fall med socialdemokrater nere i skåne.
  Alltså inget märkvärdigt.

  3. Valfusk som människor fällts för i allmänna val har begåtts av socialdemokratiska valarbetare…
  Fusk med siffror i SSU , Baylan … etc etc
  De som fuskar bör avgå/avskedas inklusive Baylan.
  Alltså inget märkvärdigt.

  4. Bra, han fick avgå.
  Alltså inget märkvärdigt.

  5. Jaha, riksdagsbeslut i demokratisk ordning …
  Alltså inget märkvärdigt.

  6. Jaha ? Var det allvarligt ?
  Alltså inget märkvärdigt.

  7. Bra att han fick avgå. Vi har haft socialdemokratisk justitieminister som köpte sex av minderåriga …
  Alltså inget märkvärdigt.

  etc etc

  Vad vill du ha sagt Gydvan ?
  Att Mona Sahlin har kommit billigt undan kanske.
  Att någon med hennes förflutna nu ska försöka ta den högsta samhällsposten vi har.

  Nej tack säger jag. Varken hon eller någon annan fifflare borde få göra det.

 11. Jaha och nu när det var alliansen så var det småputtrigt trevligt…?

  Det handlade inte om att S också hade gjort det utan att även alliansen var bra på skandaler.

 12. Jonny Disenfeldt

  Gydvan –
  Skandaler, fel, brott begås av människor i alla partier.
  Det mesta du tog upp har ju lett till att människor tvingats avgå etc vilket ju är bra.

  Det värsta brottet av de vi tagit upp i det här sammanhanget torde vara just de brott mot vallagen i form av röstfusk som begicks av socialdemokratiska valarbetare i ett allmänt val, de blev ju dömda men brottet borde bestraffats med flera års fängelse enligt mig.

  Det jag först blev intresserad av var att få en förklaring på :

  ”Sen förstår jag inte hur de borgerliga företrädarna kan komma undan med sina lik i garderoben så lätt som de gör. Skulle kunna rabbla upp minst tio exempel av betydligt värre kaliber inkluderande utrikesministern, finansministern och statsministern. Men avstår eftersom det känns rätt irrelevant.”

  de 10 saker av värre kaliber som det yttrades i bloggen här initialt …

 13. Britta Sethson

  Om jag börjar smutskasta så var mitt budskap förfelat… Jag gör som Mona Sahlin. Jag avstår från det.

 14. Adde Henriksson

  Men Britta, det är en jätteskillnad på att jobba med liberalerna på Barntings tid, exemplet är ju skrämmande illa valt, att jobba med ett annat demokratiskt parti för att ge alla rösträtt eller att ta med Ohly som slutade kalla sig kommunist bara för några år sedan? Att ”gilla läget” när det handlar om att vi som demokrater ska dela säng med de vi ogillar mest, de som förstör kampen för rättvisa mest och skrämmer flest väljare. Det är naivt. Jag tycker att det är dags för oss att gå tillbaka till våra kärnvärden och säga som det är. Jag är socialdemokrat för jag vill fördela, från de som har till de som inte har, från de besuttna till de egendomslösa. Jag står för att skapa välfärd genom att beskatta de som har för mycket, men jag tänker tillåta er att äga. Är du ute och kampanjar? Träffar människor på gatan eller arbetsplatser? Jag får dagligen höra ”jag skulle gärna rösta med socialdemokraterna, men när ni gått samman med kommunisterna så tänker jag avstå”, det är min verklighet! ”Gilla läget” säger du, jag kan inte gilla att se hur de som borde välja oss avstår för att vi ska ge ministerplats till Ohly.

 15. Britta Sethson

  sorry har varit på semester

  I grunden anser jag att hela blockpolitiken är olycklig. Vår politik är bra nog.

  Men vad jag menar är att i dagsläget så måste vi gilla läget. Vi bör gå fram med vår egen pollitik som huvudalternativ men peka på de kompromisser som lagts fram tillsammans med samarbetspartierna i andra hand.

  Tyvärr gör våra företrädare tvärtom.

  Det är ett problem,

 16. Jag tänker dagligen ”jag skulle gärna rösta på socialdemokreterna men efter att de blivit moderater avstår jag helst”

 17. Britta Sethson

  Jaja ja
  Jag har lite kvar i uppfostran märker jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s