Moderat kampanj: När du är sjuk behöver du vård – inte en kölapp

Det låter väl bra. Men när man kollar på den moderatledda regeringens politik så förstår man vad de menar.

De har ju öppnat för att privata sjukförsäkringar ska ge människor möjlighet att gå före i vårdkön även på landstingsägda sjukhus.

Detta är vad som egentligen menas med deras kampanj.

När man är sjuk och har haft förståndet och de ekonomiska musklerna till att ta en privat sjukförsäkring då får man vård direkt. De andra som inte har gjort det kan väl få en kölapp. Men det är ju inte dem som man vänder sig till i kampanjen.

Annonser

2 responses to “Moderat kampanj: När du är sjuk behöver du vård – inte en kölapp

 1. Alliansens sjukvårdspolitik skrämmer mig. I en partiledaredebatt i höstas (tror jag att det var) så sa Fredrik R att privata försäkringar kunde vara ett bra komplement. F.R sa det förbigående och media nappade inte som vanligt.

  Det är precis samma med sjukvården. Moderaterna vill ha ett system med privata försäkringar till sjukvård. men det som skrämmer mig mest är att rätt många väljare vill det också.
  Det är lätt att räkna ut konsekvenserna och kan man inte det så kan man undersöka USAs sjukvårdssystem, en av världens dyraste och ändå så täcker den inte in alla.
  Nä, låt behovet styra och inte plånboken.

 2. Britta Sethson

  Ja det är väl så att när den allmänna försäkringen inte räcker till så tar man en privat försäkring om man har råd. Det är ju just det som är vitsen med den borgerliga politiken. Folk får mer i plånboken via jobbskatteavdraget, och det är a-kassa och sjukförsäkring som har finansierat det hela. Folk använder pengarna de fått till att betala inkomstförsäkring och sjukförsäkring,

  Så monteras det generella välfärdssystemet ner, Resultatet på sikt är ju inte att folk har mer i plånboken. Vi ser ju redan nu hur löneökningarna pressar tillbaka med hänvisning till jobbskatteavdraget. Det är de privata försäkringsbolagen som håvar in storkovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s