Lögnerna fortsätter ang försvaret

I dag i Västerbottens Folkblad nås man av en braskande annons från de nya moderaterna

Vänsterpartierna hotar skyddscentrum i Umeå.

Det är en konstaterad ren lögn.

Men det är klart. Moderaterna vill ta bort fokus från deras egentliga syfte med politiken. Att genomföra ett Systemskifte i trygghetssystemet.

Annonser

11 responses to “Lögnerna fortsätter ang försvaret

 1. Jonny Disenfeldt

  ”Systemskifte i trygghetssystemet ?”

  Den socialistiska varianten av svenska språket följer gamla traditioner från öst ser jag 😦

 2. Britta Sethson

  Hej Jonny.

  Vaken och glad ser jag

  Man behöver inte vara särskilt intelligent för att se att alliansen eftersträvar ett skifte i trygghetssystemet från inkomsttrygghet till grundtrygghet på lägsta möjliga nivå. Troligen existensminimum.

  Det är just det som valet handlar om. Socialdemokratin har aldrig följt några signaler från öst…. fattar inte varför du ska hitta på nått sånt. men det är fullt i linje med alliansen övriga taktik. Lögner och smutskastning

 3. Alliansens systemskifte är påtagligt, synd att de inte vågar stå för det bara.
  Känns lite frustrerande att ha en ledning i landet som säger en sak och gör en annan.
  Men som sagt det värsta är att de inte vågar stå för sin politik utan gömmer sig bakom socialdemokraterna hela tiden, antingen med att de kallar sig nya arbetarpartiet eller att de bara diskuterar socialdemokraternas politik istället för sin egen.

 4. Britta Sethson

  Gydvan: vi får hoppas att Mona Sahlin och compani klär av dem i debatterna framöver. Jag vet att Mona är supertaggad och att hon har argumenten,

 5. Jonny Disenfeldt

  Jag håller inte med dig i dina politiska rödfärgade övertoner rörande alliansens politik.

  För mig som är det bara barnsligt att vuxna människor skriver som du och många av dina partikolleger gör. Ni verkar leva i en totalt förvriden världsbild, därav antydningen att ni är besläktade med östliga grannars gamla tänk.

 6. Britta Sethson

  Sanningen kanske är svår att smälta jonny. Men berätta då vad som är fel i det jag skriver i stället för att bara säga att jag har fel. och sluta genast att beskylla mig för att vara besläktad med östliga grannars gamla tänk.

 7. Jonny Disenfeldt

  När det skiljer mindre än 1% i total budget för Sveriges kommuner och landsting vid en jämförelse mellan de två alternativen (de rödgröna versus alliansen) så torde begrepp som systemskifte vara något av en överdrift.

  Ett typexempel på oärlig debatt skulle jag säga.

 8. Det är inte skillnaden i procent som bör diskuteras. Det är politikens inriktning och hur den slår mot olika väljargrupper. Dvs att klyftorna vidgas med rekordfart i landet. Den diskussionen vägrar alliansföreträdarna att ta. Det är typexempel på oärlig debatt enligt min mening

  Att skillnaden i procent ännu inte är större beror på att folk i gemen inte vill ha ett systemskifte. Därför vågar inte alliansen gå fram med full fart som de antagligen skulle vilja. De vill inte heller diskutera frågan. pratar vagt om välfärdens kärna utan att berätta vad det betyder.

  Men på 40 dagar ska vi nog hinna ställa frågorna och väljarna får då höra de undanglidande svaren.

 9. Jonny Disenfeldt

  Vad baserar du resonemanget om ”rekordfart” från ?

  Välfärdens kärna – den betalar vi i huvudsak via

  a) Kommunalskatterna
  b) Landstingsskatterna
  c) Arbetsgivaravgifterna

  Du påstår saker om dina politiska motståndare som är just bara lösa påståenden utan grund.

  Mer oärlig eller oinsatt debatt märker jag …

  För socialdemokrater verkar varje krona som tas i skatt / avgift tillhöra välfärdens kärna oavsett om den betalar en skruv till ett Jas-plan , en penna på banverket etc …

  Med den synen på skattemedel blir ju resonemanget helt förvridet.

 10. I Sverige växer klyftorna snabbare än i de flesta andra länder. Det vill vi i oppositionen diskutera. men tydligen inte du.

  I stället tar du till invektiv och försöker förminska mig. Manlig härskarteknik kallas det visst.

  Lägg ner den stilen och förklara varför du inte tycker att det är några problem med de växande klyftorna. Det handlar inte om skruvar och pennor. Det handlar om människor som tar livet av sig när skyddsnätet försvinner.

 11. Jonny Disenfeldt

  Jag motsätter mig ditt språkbruk av ord som ”rekordfart” i det här sammanhanget, ord som ”systemskifte” i andra sammanhang.

  Eftersom jag är man så är väl allt jag skriver i form av kritik bara uttryck för ”manlig härskarteknik”. Då är det ju enkelt att förminska min kritik.

  Har jag rätt eller fel vad gäller vilka skatter som i huvudsak betalar välfärden ? Dessa skatter är inte sänkta av alliansen , de bestäms av kommuner och landsting samt av (i fallet arbetsgivaravgifter) av försäkringssystemens behov.

  Mina skyddsnät som egenföretagare har uinder socialdemokraternas regim varit rätt obefintliga jämfört med vanliga anställdas, trots vad jag betalat i form av ”försäkringsavgifter”…

  Det är inget jag önskar någon.

  Att satsa hundratals miljarder på höghastighetståg i Sverige, är det välfärd enligt dig ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s