Apropå Fredrik ”lite svinn får man räkna med” Reinfeldt..

Såg utfrågningen av Fredrik Reinfeldt i dag; Då blev rubriken som ovan!

Det är två ting som ska borras in de närmaste två veckor

Alliansens sjuka sjukförsäkringsreform
Alliansens attack på a-kassan

Att de har tagit 32 miljarder från a-kassan och sjukförsäkringen för att finansiera skattesänkningar till de sk Samhällsbärarna.
Pengar man borde ha satsat på rehabilitering och vidare utbildning av arbetslösa och bibehållit nivåerna i försäkringssystemet

Annonser

9 responses to “Apropå Fredrik ”lite svinn får man räkna med” Reinfeldt..

 1. Glöm inte att 370 utförsäkrade (av drygt 12000) faktiskt fått jobb. Att dessa jobb lika väl kunnat gå till någon av de ca 400000 arbetslösa talar man förstås tyst om. Jobben fanns alltså innan. Det var inget som ”skapades” av att 12000 personer försäkrades ut. Det enda utförsäkringen gjorde var att öka konkurrensen om de 370 jobben. Vilket rimligen borde hjälpa till att pressa ner lönerna något.

  Även om man antar att de 370 jobben skapats av utförsäkringen etc. så blir det väldigt dyra jobb om det enda man får för 32 miljarder är 370 jobb…

 2. Fortsätter vi importera arbetslöshet och outbildade så kommer vi aldrig ”minska klyftorna”, det fokuset verkar rätt oklyftigt faktiskt.
  Om sossar och kommunister slutade se sig själva som offer kunde vi kanske transformera dessa ”arbetslösa och outbildade” till kreativa småföretagare istället för fackanslutna löpandebandrobotar . Kanske en mer lukrativ lösning än tex SAAB som ska stå och kosta Svenskarna pengar utan anledning.

  Med SD på tredjeplats på Facebookvalet tror jag vi behöver damsuga under mattan och hitta en lösning till vår ”integrationspollitik”.

  Jag vill inte se SD i riksdagen men dom är ett lackmuspapper som ingen vill titta på just nu. Tills M eller S försöker hanterar ämnet utan att först rådfråga kvällspressen finns det en risk att SD möblerar om tankarna i huvudet på tveksamma, och sådana finns det gott om.

  Peace.
  Zap

  • Jag är av vallonsläkt. Mina förfäder kom till Sverige och lyfte landet. Alla som kommer till Sverige från andra länder är inte outbildade, tvärtom .. det kommer en hel del högutbildade.
   jag förstår inte riktigt ditt inlägg Zap

   Däremot finns det en hel del människor som har ofullständig gymnasieutbildning till exempel. Dessa, oavsett om de har invandrarbakgrund eller inte, bör få chans att gå färdigt gymnasiet och komma vidare i sina liv… Den chansen får de inte av alliansen.

 3. Pingback: Om dem som inte fyller kvoten… « reflektioner och speglingar II…

 4. Valloner kom för att de var eftertraktade hantverkare. Jag förstår inte ditt inägg.
  Alliansen ser till dom som vill leva sitt liv sju dagar i veckan, inte bara på fredag och lördagkvällar. Utbildning är inte allt, byråkrati är en värre faktor för befolkningen. Som grädde på fastighetsprismoset kommer oskäliga skatter som lagfart, osv. Vurmar du för mångkultur utanför ”samlingsplatserna” bör du rösta blått.

  Poängen är att vi har världens största skattetryck nu men vi klarar inte av välfärden enl. mig. Skolor och sjukhus går på knä. Så med min lilla, röstberättigade hjärna ser jag immigrationen som ett av de ekonomiska dräneringshål som ingen vill ta i av, populistiska själ.

  Med fler invandrare i riksdagen skulle däremot denna fråga belysas och därför är inte SD Sveriges lösning i denna fråga. Svenska politiker saknar testostoron i vår vänsterorienterade mediastyrda demokrati.

 5. Jag förstår faktiskt inte så mycket av vad du skriver

  Ja i många fall har invandringen varit mycket positiv för landet. Valloner kunde det där med järnmalm och smide. De gav Sverige en rejäl skjuts i rätt riktning. Jag menar att det kommer väldigt mycket högutbildade invandrare till landet som man inte tar vara på alls. Jag menar att invandringen fortfarande är något som bidrar på ett positivt sätt till Sverige. Det skulle kunna göras ännu bättre

  Nä jag röstar inte blått.

 6. Jonny Disenfeldt

  Det finns (tyvärr) undersökningar som visar att inte ens arbetskraftsinvandringen på 60-talet i längden innebar ett plus för samhället pga stora kostnader i form av arbetskador, sjukskrivningar, förtidspensioneringar bland dessa grupper .

 7. Pingback: Den avreglerade finanssektorn – sjukliga överdåd… « reflektioner och speglingar II…

 8. Pingback: Ännu mer om äldrevård, vård privatiseringar kontra offentligt drivet… « reflektioner och speglingar II…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s