är de samma borgarsvin…….

Kolla den här länken till Ungvänsterns valstugeundersökning

Kreti och Pretis musik är bara den värd att lyssna på.

Annonser

21 responses to “är de samma borgarsvin…….

 1. Eva Hillén Ahlström

  Skönt att någon visar, svart på vitt, det som många av oss redan visste.

  /Eva

 2. Jonny Disenfeldt

  ”borgarsvin” – Ja det var ju akademisk höjd där Britta …

 3. Hej Jonny: Jag bara skrev ett citat ur visan som Kreti o Pleti sjöng…Bara för att .. tog du det personligt så är det väl så

 4. Eva: Ja nu gäller att hoppas på det allra bästa. Det känns bra i opinionen

  Sen måste vi få rätsida på de demokratiska aspekterna på mediebevakningen och även på hur vi i partiet kan jobba i framtiden för att få ut vår politik

  Vi har lite tankar i Umeå som vi ska gå igenom på valvakan i morgon en kille och jag…. det finns metoder — vi ska få fram dem tillsammans …

 5. Jonny Disenfeldt

  Är man inte socialist så är man ett ”borgarsvin”… bra att veta Britta.

 6. Ja jag är socialist i alla fall. Men jag känner en hel del borgare som inte är svin.
  Har till och med träffat Jacob Wallenberg en gång. Han var trevlig…

  hehehe

  Visst har du lite humor i alla fall Jonny?????

 7. Din rubrik bevisar varför Alliansen MÅSTE vinna igen. En politisk rörelse som blivit sig själv så goda att man kallar sina motståndare för ”svin” förtjänar inte makten.

  Fy fan. 😦

  /Johan Hedin

  • Hej Johan

   Jag kallar inte alla människor med borgerliga åsikter för svin. Har en hel del vänner och bekanta som har borgerliga åsikter som jag inte vill vara utan i min vänkrets. En del av mina vänner på vänsterkanten blir kallade socialsthora av div borgerliga sympatisörer. är heller inte så trevligt!

   såg du på filmen förresten??

 8. Britta, jag har tom vänner som är borgare, det är ju så att man får ta sina vänners brister också sålänge det goda väger upp 😉

 9. Ja en av mina allra bästa vänner hatade socialister. Så vi hoppade över politiken och satsade på tre f istället. fiske, feminism och filosofi i stället.
  Tyvärr är hon borta nu.

 10. Undrar hur det är med dig Jonny. Har du några vänner som är socialister???

 11. Kreti och Pleti låter ungefär som Svenska Akademien och det är ett av Sveriges bästa band eller var för tyvärr så spelar de inte längre ihop.

  Men visst är det som moderaterna säger i filmen det är bara snack om att de är det nya arbetarpartiet.

  Min väninna ringde till olika försäkringsbolag i veckan och fick fram att om hon skulle teckna motsvarande privata socialförsäkringar som kompletterade inkomstförluster både inom sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen så att hon fick samma villkor som det var innan så skulle det inte gå att lösa i princip. Så bra försäkringar finns inte idag för det är inte många som har råd att teckna dem…..
  Med andra ord så är medel och låginkomstare grundlurade av skattesänkningarna, vilket vi iofs redan visste men ett par telefonsamtal till 3-4 försäkringsbolag bekräftade det vi länge misstänkt. 😮

 12. Jonny Disenfeldt

  Jag tror att det skulle vara svårt att vara nära vän med någon som är bekännare av dessa ism’er (fascism, nazism, kommunism, socialism och religiös fundamentalism) . De har alla en samhällssyn och människosyn som är väldigt främmande för mig.

  Som tur är, så är de flesta människor när man skrapar på ytan inga trogna följeslagare till dessa ismer.

 13. Jonny: Men hur du än skrapar på min yta så är och förblir jag socialist. Sorry men då kan vi ju inte bli kompisar……

 14. Jonny Disenfeldt

  OK det är bara en del av de borgerliga du kallar svin (inte alla) …

  Här har du en socialistkollega som kallar alliansens riksdagsledamöter för :

  ”charlataner och bondfångare. De är hämndlystna plundrare och oligarker som själ stort och smått i det raserade folkhemmet. ”

  http://ingemarnyabloggen.blogspot.com/2010/09/en-betraktelse-utan-balans-och-rattvisa.html

  Det finns mycket värre exempel på S-bloggare’s uttryckningsförmåga som jag sett under det senaste halvåret., detta är på lång väg inte det värsta tyvärr.

  Jag tror att skrapar man lite på din yte Britta så finns det nog en liten demokrat gömd och mycket av de socialistiska ramverket faller av som höstlöven.

  • Det var riktigt bra sagt av Ingemar.

   Klart man tar till målande ord när man är riktigt förbannad. Olofs Palmes ”Satans Mördare” är ett annat

   Nä. Jag är nog demokratisk socialist hela vägen in i såväl hjärta som hjärna

 15. Jonny Disenfeldt

  Jag får tyvärr ändra mig angående dig efter din sista kommentar där du tydligen instämmer i de ord som Ingemar använder mot riksdagspolitiker i allianspartiet .

  Palme’s ”satans mördare” om kommunister var nog lite mer berättigad …

  Du ÄR en socialist, och inte en demokrat.

 16. Eva Hillén Ahlström

  Iskalla moderater har gång efter annan uppgett, att de inte kan kommentera enskilda utförsäkringsärenden, det skulle vara olagligt och kallas för ministerstyre.

  Men det borde inte vara det minsta kontroversiellt, att generellt ta ställning till den egna lagstiftningen, som FK följer, och som gett det resultat vi följer i medierna.

  Enkelt: så här var det inte tänkt – vi måste se över lagen. Helt plötsligt i slutdebatten tvingades de emellertid att lätta lite på förlåten och lämna en kommentar. Detta p.g.a. Annica vars dotter Emelie har skrivit ett gripande men ändå mycket konkret blogginlägg som berörde oss väljare ända in i märgen. Men vi måste komma ihåg alla andra Annicor också. De är så många!

  Varför de nu tog ett myrsteg bort från sitt mantra, vägran att tycka, tänka, känna, kunde man då läsa i en liten artikel i AB som beskrev hur Fredrik Reinfeldt inför debatten drog sig undan tillsammans med sina rådgivare efter dagens mediala tryck angående Annica. I sista minuten före valet, under slutdebatten, försökte han därefter visa någon slags empati för Annica. Kändes krystat: ”Härtill är jag nödd och tvungen” (min uppfattning!)

  /Eva

 17. Jonny Disenfeldt

  Eva Hillén Ahlström –

  Det där hade du skrivit redan Jonny.

 18. jonny

  Satans mördare gällde USAs bombning av Hanoi ……

 19. Jonny Disenfeldt

  Helt rätt Britta , jag tänkte på ”Diktaturens kreatur ” . I båda fallen var det rätt sagt av Palme. Även Palme hade rätt ibland, synd bara att han stöttade den andra sidans mördare som satte Sydvietnams befolkning i ett blodigt skruvstäd mellan sig och amerikanarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s