Om partiet och politiken

Min farbror Folke (Lindholm) sa så här på ett ungefär för ca tio år sen när jag satt och pratade lite politik med honom:

Partiet är som en ångmaskin; bränslet är ideologin och elden är alla partikamrater som brinner för ideerna. Men bränslet har blivit dåligt och det är inte så mycket bevänt med elden heller…..

Nu tycker jag mig märka att det glöder ute i rörelsen igen men vi måste få ordning på bränslet=ideologin.

*****

Själv skolkade jag från dagens representantskap som var nomineringsmöte till styrelser och nämnder. Jag har haft en långvarig förkylning och tänkte vila mig en dag till innan arbetsveckan startar i morgon. Men en snabb koll visar att valberedningens förslag gick igenom till punkt och pricka. Det betyder ytterligare fyra år som ledamot i gymnasie- och vuxenutbildningsnämden med Hans Lindberg som ordförande och det betyder ett nytt och spännande uppdrag som ersättare i jämställdhetsutskottet. Det känns väldigt hedrande att ha fått arbetarekommunens förtroende i dessa viktiga uppdrag.

*****

För övrigt så har vi norrsken i kväll också där ute i höstnatten. Inte så mycket, men ett blå-lila draperi böljar i norr.

Annonser

2 responses to “Om partiet och politiken

 1. Grattis till fortsatt uppdrag 🙂
  Intressant värld med vuxen och gymnasieutbildningsnämnden och jämställdhetsutskott..
  Har ni samma problem i norr med att friskolor öppnar och det blir omöjligt att planera för antalet gymnasieplatser från år till år?

  Ja, tycker också att det det börjat glöda i rörelsen 🙂 hoppas det håller i sig.

 2. Tack för gratulationen- Ja det blir intressant med jämställdhetsutskottet. Det är nytt. Viktigt att inte bara föra plakatpolitik utan att faktiskt genomföra något som gör skillnad i kommunen.

  Jo det är problem med att de fristående skolorna har fri etableringsrätt. Vi har väldigt många tomma platser i gymnasiet och det kostar mycket pengar.

  Det är klart att i den bästa av världar så har kommunen oändligt med pengar så att man kan ha god kvalitet i alla fall. Men så är det inte. I Umeå är väl ca 25% av eleverna i fristående skolor just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s