Först valfullmäktige och sen julkonsert i Ersbodakyrkan

På förmiddagen och halva eftermiddagen var det valfullmäktige i Umeå. Några enkla frågor och interpellationer hanns också med. Nya fullmäktigeledamöter blandades med gamla. Stämningen var god.

Det är roligt att vara socialdemokratisk ledamot i Umeå Kommunfullmäktige. Våra främsta företrädare är oerhört skickliga och kan försvara vår politik på ett utmärkt sätt. Man blir stolt att få vara en kugge i laget även om jag denna period ”bara” är ersättare.

Vi arbetar väldigt demokratiskt också i vår arbetarekommun. Viktiga frågor tas upp och beslutas på arbetarekommunens repskap så att alla representanter får vara med och ha synpunkter på kommun- och landstingspolitiken. Så kunde vi exempelvis stoppa tjänstemännens förslag på ytterligare privatisering i äldreomsorgen. Vid ett annat tillfälle så stoppade vi planerna på en golfbana vid Nydalasjön. Stans gröna lunga och populära strövområde.

På kvällen var det julkonsert med kören ChorAll och Umeå Manskör. Ersbodakyrkan var mer än fullsatt, många fick vända och gå hem. Kanske ska vi ge dubbelkonsert nästa år så att alla som vill kan få komma och lyssna i Ersboda-kyrkan. Vår dirigent Ania och hennes dotter Sara sjöng verserna till Den heliga staden och O helga natt och vi i körerna sjöng refrängerna så att taket nästan lyfte.

På fredag ska vi inta stadskyrkan med samma program. Det är roligt att vara med i en riktigt skaplig SATB-kör och fantastiskt att få ge konsert när så mycket människor kommer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s