Vaddå förnyelse????????????

Nu säger många att vi ska förnya partiet.

Det är bara det att vi har haft en partikongress där vi lagt fram politiska riktlinjer fram till nästa kongress 2013. Vi har också partistadgarna. Utifrån detta må vi jobba med att utveckla politiken i den riktning som pekats ut i demokratiska beslut i arbetarerörelsen. Sen har vi  också rådslagsmaterialet. Det bör man gräva fram, sammanställa och så fortsätter vi diskussionen där.

Om detta inte passar vissa partimedlemmar så kan man väl söka sig någon annanstans.

Annonser

10 responses to “Vaddå förnyelse????????????

 1. Det är inte förnyelse S behöver, om man med fönyelse menar trendsättning efter de modetidningar som kapitalmarknaden brukar läsa, Dagens Industri m fl. Det är nämligen det man brukar mena.
  Brukar citera barnboksförfattaren och krönikören Sven Wernström, 85 år ung, som säger att ”han var socialdemokrat på den tiden de själva var det.”

  • Hejsan Ljuraman

   Kunde inte ha sagt det bättre själv. Så är det. Vill tillsammans med många andra partikamrater kräkas över ordet eftersom det egentligen betyder ännu mera högervridning.

   Bättre att föra fram sin egen politik som bottnar i grundläggande socialdemokratiska ideer. Om inte väljarna vill ha det, so what. Då har man i alla fall inte sålt ut sin själ.

   • ”Om inte väljarna vill ha det, so what. Då har man i alla fall inte sålt ut sin själ.”

    Det är rätt tänkt Britta och därför som S bör splittras i två delar. En del som är ute efter makt och inflytande (högerflygeln) och en som är nöjd med att för alltid sitta vid sidan av och ägna sig åt gamla förlegade ideologiska hårklyverier (vänsterflygeln).

   • Eller se till att vi får en partiordförande likt Olof Palme som kan ena partiet och se till att vi går framåt med en socialdemokratisk politik. En politik som sätter jämlikhet, solidaritet och rättfärdighet främst blir aldrig förlegad.

    Högerpartier har vi nog av i Sverige. Däremot skulle det behövas ett socialliberalt parti nu när folkpartiet har fångats i högerburen.

 2. instämmer helt och fullt, den nuvarande farsen är ovärdig.

 3. Är så trött på att S låter M leda debatterna och ändrar sig hela tiden efter vad som verkar gå hem i debatten. S behöver inte skämmas för sin politik utan den är faktiskt ganska bra. Man behöver inte skämmas för en rättvis fördelningspolitik och ett jämlikare samhälle.
  Har ett bra exempel på hur S dansar efter alliansens pipa:
  Marie Granlund (som jag för övrigt respekterar) intervjuades tillsammans med en skolpolitisk talesman från alliansen (kommer inte ihåg vem) av Annika Lantz i ”Lantz i P1” i samband med valet 2006 apropå Björklunds påstående att Sverige låg längst ner på alla listor när det gällde elevernas resultat i skolan. Men poängen var att radioprogrammet Kaliber (lite osäker på vilket program) hade kollat upp det påståendet och det visade sig vara tvärtom att vi låg i topposition i de seriösa internationella undersökningarna. Marie G fortsatte att berätta om att S nu hade lagt upp nya riktlinjer och förslag om kraftiga förändringar.
  Annika Lantz försökte förtvivlat nå fram och fråga om varför S inte försvarade sin politik istället och stod för den… Men Marie G bara pratade om förändringar i S-utbildningspolitik som skulle göras. Annika Ls kommentar efteråt var att det kanske inte är så konstigt att S har backat om de inte kan stå för sin politik…. och ja, precis där är det största felet anser jag + att de låter M beskriva S politik och hur verkligheten ser ut.

  Maria Wetterstrand och Peter Eriksson agerade precis tvärtom de klippte av sådant dravel från alliansen och visade på fakta om hur det var i stället i sina debatter med alliansen samtidigt som de stod för sin politik och de vann respekt på det sättet.
  Vi kan inte styra hit och dit utan faktiskt kämpa för vår politik för den är inte så usel 🙂

  • Håller med dig om detta. Man måste ha en linje.

   Jag tror att om vi jobbar fram en bra politik på skolområdet och en bra modell för socialförsäkringssystemet så kommer vi att slå alliansen på fingrarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s