Game Over Mona Sahlin!

Lena Sandlin klämde i dag i med en illröd protest mot Mona Sahlins tal häromdagen. Lena Sandlin är politisk chefsredaktör på Västerbottens Folkblad.

Ja, vi är många som är besvikna på Mona Sahlin i dag. Att ha åsikter som inte alltid följer main-stream i partiet är en sak och kan vara uppfriskande när de luftas i debatten. Men att i efterhand avslöja att man som partiledare aldrig egentligen stod upp bakom partilinjen är en helt annan sak.

Riktigt sorglig är att hon inte förde fram detta tidigare. Exempelvis innan hon blev vald till partiledare eller under tiden som hon var partiledare.

Det är för sent nu, Mona Sahlin, att styra och ställa i partiet! Du har haft chansen! Inte bara en chans utan snarare minst två chanser. Ta nu ett antal steg tillbaka, skriv dina memoarer eller så men framför allt: låt alla vi andra ta debatten och gemensamt och i lugn och ro arbeta för att utveckla partipolitiken!

Annonser

11 responses to “Game Over Mona Sahlin!

 1. Håller med!
  Det behövs ett Rättvist folkhem och det kan bara dom socialdemokraterna åstadkomma som har den rätta ideologin eller vill de fortsätta förlora val?

  • Ja jag tillhör de som tror att ideer om rättfärdighet, solidaritet och jämlikhet aldrig blir föråldrade. Det betyder inte att jag vill backa in i framtiden däremot.

   Men ett samhälle med generellt välfärdssystem med små klyftor samt full sysselsättning är vad vi borde sträva efter.

   • Att baka tillbaks till det trygga samhället för alla ska inte vara fel för en riktig socialdemokrat.

   • Vad jag menar med att inte backa tillbaka är att jag tror inte att man ska återställa alla trygghetssystem till exakt hur de såg ut tidigare.

    Jag menar att vi ska åter till ett generellt trygghetssystem med vettig inkomsttrygghet, vilket vi inte längre har. Vi har exempelvis fått en av västvärldens sämsta a-kassor.

    Men man måste se över strukturerna. Som det ser ut i dag så är det väldigt mycket stuprörstänk. Tidigare var det vanligt att folk exempelvis började på järnverket och gick med i metallfacket. Sen fortsatte de så i femtio år. Då fungerade det rätt bra med de gamla strukturerna. Det är ju inte så nu. Vi behöver samverka mellan utbildningsanordnare, rehab, arbetsförmedlare och fackföreningar på ett helt annat sätt.

    Alla människor vill jobba o tjäna sina egna pengar om de inte är för sjuka. De ska få en reell möjlighet till det men inte via jobbcoacheri och kurser för att skriva cv. Det ska vara seriöst.

    De som blir sjuka ska veta att de har en vettig försörjning även om de är sjuka under en längre tid. De ska också få chansen att återgå i arbete när de blivit friska och i sin egen takt.

   • PS Att jag skriver att jag inte vill backa in i framtiden beror på att många på högerkanten anklagar alla vi som vill ha ett trygg socialdemokratiskt samhälle för att vara gammalmodiga och för att vi vill ”backa in i framtiden”

 2. brittasethson,

  De är falska profeter…många sossar känner inte längre igen partiet.

  • Norrland är illrött som vanligt. Om partiet fortsätter högergiren och Jonas S blir partiledare i (v), så kommer (s) i bästa fall få 10% här uppe i nästa val. Folk ändrar inte politisk uppfattning för att partiledningen i (s) styr åt höger.

 3. Sossarnas högerpolitik bäddar för att SD kommer att nå rekordnivåer samt att det blir som du tror och att de resterande ligger kvar på soffan.

 4. Mona Sahlin har aldrig varit min kandidat men hon vann respekt i valrörelsen.
  Kan också säga att rörelsen har motarbetat Mona sedan dag 1 men egentligen så lägger jag skulden på de som hjälpte fram Mona, för alla med erfarenhet av politikens värld (röd eller blå) vet att det är tufft om man inte har starkt stöd.
  Även media har motarbetat Mona utom sista veckan i valrörelsen. Detta visste alla att så var det och då utsätter man varken en person eller partiet för detta.

  Hoppas att vi får en stark ledare som kan ena falangerna och har självförtroende nog att stå för vår politik.

  • Ja hon har haft en tuff tid. Men som du säger …. man borde ha förstått att det här med chokladköpet skulle utnyttjas till max. Hon var rökt redan innan hon trädde till. Tråkigt nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s