vofför gör di på detta viset???

Våra politiker i partitoppen kör frispel hela tiden!

Först ut var Mona Sahlin som bekände färg och det visade sig varför hon varit så tam i debatterna mot Fredrik Reinfeldt. Hon gillar helt enkelt delar av deras politk. Sen kommer Östros med förslag på anpassning av skattetrycket neråt. Och så var det Östergren och Löfven. Nu kommer Morgan Johansson och vill riva upp kongressbeslutet om FRA.

Ja visst ja: Jag glömde M Damberg som helt apropå gjorde upp med alliansen i betygsfrågan.

Vad är det frågan om!  Är det deras sätt att meddela valberedningen och partifolket att Nähej. Jag är inte intresserad av att bli partiledare!

Det som är fullständigt klart är att vi behöver en partiledare som kan samla den förvirrade hönsflocken och se till att det blir någon slags ordning. En partiledare som faktiskt kollar lite på vad partikongressen har sagt läser partiprogrammet och som då och då lyssnar på gräsrötterna.

Annonser

4 responses to “vofför gör di på detta viset???

 1. Det kanske inte skadar oss att diskussionen är fri inför kommande omprövning av politik och val av ny partiledning. Att det diskuteras centralt leder också till att man diskuterar lokalt vad vi vill och ska.Jag vet inte i vilken omfattning detta berör FRA. I vart fall måste vi ta konsekvenserna av vårt deltagande i internationell krigföring. Vi har trupper i Afghanistan. I ett land som var fredligt tills Sovjet ockuperade det. Därefter har landet varit i krig i 30 år. De flesta Afghaner har aldrig upplevt något annat.Många civila har fått sätta livet till. Jag deltog i konferens med både militärer och civila som verkat i Afghanistan. Då insåg jag att det är naivt att utgå ifrån att det inte får konsekvenser. Deltagande i Nato-aktioner väcker hämndbegär som kan leda till fruktansvärda illdåd.

  Vi måste ha beredskap för att möta dessa hot.Dessutom måste vi medverka till att Afghanistan kan lösa sina problem själva. Att diskussionen fortsätter tyder sannolikt på att riksdagsgruppen inser att denna fråga inte är en enkel Ja och Nej fråga.

  • Det är klart att i och med att vi numera är i krig under Nato-flagg i Afghanistan så kommer självmordsbombare också till Sverige.

   Jag har alltid varit motståndare till att svenska soldater deltar i krigshandlingar i Afghanistan. Jag är helt säker på att bästa strategin både för Afghanistan och andra länder är att dra tillbaka stridande förband och i stället skicka fredsbevarande trupper under FN-flagga.

   Att riva upp ett färskt kongressbeslut angående FRA löser inga problem. Det kommer att bli fler självmordsbombare i Sverige så länge vi är i krig i Afghanistan oavsett om vi signalspanar på medborgarna eller inte.

   tillägg i dag 15 december: Det är väl inte heller så att vi ska ompröva vår politik i grunden som har klubbats på kongress innan nästa ordinarie kongress 2013

 2. Det märks att där inte är någon som styr skutan längre. Naturligtvis så är en diskussion aldrig fel men då tar man det på rätt väg. Det här förvirrar bara
  väljarna.
  Börjar också bli innerligt trött på alla märkliga utspel men som du skrev så är det ett bra sätt att gallra bort ev. partiledarkandidater.
  Vi får hoppas att vi får en partiledare som kan räta upp skutan och/eller få ihopa hönsen.
  Någonstans så är det inte fel att S befinner sig i fritt fall just nu för det har behövts en uppdatering av politiken och partiet länge (vilket inte är det samma som att ta efter högerns politik).

  Håller med om Afghanistan, dra tillbaka alla stridande trupper och låt fredsbevarande trupper under FN-flagga hjälpa Afghanistans folk efter folkets behov och villkor.

  • Det ska vara öppet i tak i ett parti. Man ska kunna diskutera frågor och stöta och blöta. Men om det ska vara någon vits med kongresser så är besluten där som är utgångspunkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s