Mera om tågkaos!

I dag skriver Lena Sandlin om tågkaoset och dess orsaker och verkningar i sin ledare i Västerbottens Folkblad. (ska lägga in länken när den har lagt ut på nätet.) Det handlar om inställda tåg och ordentliga tågförseningar så att många har fått sin jul förstörd. Vi tog själva bilen ner till Gävle eftersom vi hade med oss en skadad hund och mycket packning. Tåget var aldrig något alternativ, och ännu mindre detta år!

Det är faktiskt så att sedan 1998 har antalet personer som jobbar direkt med underhåll minskat med 1500 personer medan de som administrerar verksamheten har ökat med motsvarande siffra. Självklart går det inte att underhålla växlar och annat sittandes vid ett skrivbord.

Lenas slutsats är att det är avregleringen av järnvägen som skapat problemen. Kalla vintrar med mycket snö har vi haft förr här i landet utan att det har påverkat tågtrafiken.

Det finns också vittnesmål om att de tåg som köps in inte håller tillräcklig kvalitet. Antagligen var de billiga i inköp. Över sextio år gamla DA-lok från järnvägsmuseet i Gävle har tagits i bruk för att röja spår. De fungerar tydligen prickfritt fortfarande!

När ska svenska folket inse att marknaden inte kan lösa infrastrukturproblem på egen hand!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s