Högern är död….?

Jag menar förstås att min högra arm är satt ur funktion.

Har fått förkalkning och sen inflammation i höger axel så det är riktigt illa med tanten. Men den offentliga sjukvården fungerar alldeles utmärkt. På bara några timmar fick jag tid hos läkare på hälsocentralen och cortisonspruta och smärtlindring och recept på antiinflammatoriskt… Läkarbesöket kostade bara 200 spänn. Inklusive smärtlindringsspruta och cortisonspruta. Och på måndag ringer han och frågar hur jag mår!

Kompisen Margareta i Jämtland sa att såna där krämpor får man räkna med när man har uppnått vår ålder. Jajajaja säger jag.

Sverige är fortfarande rätt fantastiskt.

Annonser

10 responses to “Högern är död….?

 1. Jag håller med dig, våra läkare är fantastiska, uppmärksamma och medmänskliga. Tänk om läkemedelsindustrin och alla våra apotek kunde tänka likadant. Ett paket Atenolol som i oktober 2009 kostade 43.50 betingar nu ett pris av 99.00. Det blir dyrare och dyrare att vara pensionär.
  Alla har inte högkostnadskydd.

  • Ja jag gjorde reflektionen att jag fick mina sprutor av farbror doktorn gratis… (eller via skattsedeln så klart) Går man med sin hund till veterinärstation så får man betala för sånt. Och det är inte billigt kan jag säga. Insomningssprutor och uppvakningssprutor etc…

 2. Jo, sånt får man räkna med. Dessvärre räknar inte staten (Alliansen) med det utan tror att om genomsnittsåldern ökar med 2 år, då orkar alla arbeta fullt ut tills de är 69/70 år gamla, och med vad som helst. Det är i skärningen mellan det faktum att kroppen tar stryk med stigande ålder, och politikers ovilja att se verkligheten i ögonen som många människor far mycket illa idag. De som har så ont och en så utsliten kropp att de bara inte klarar av att arbeta fram tills de är 69.
  Med ny pensionsålder garanterar regeringen att den kan författiga många äldre totalt och mellan de är 58 och 65 år, tvinga dem att göra sig av med allt de slitit ihop för att sedan försörja dem på existensmininivå tills de kan behandlas som potatssäckar av lägstbjudande ”äldrevårdföretag”.

  • Ja själv kan jag åka in på jobbet och sitta där med en värkande axel och fixa lite skrivjobb och annat utan att behöva sjukskriva mig. Det går ju inte hur bra som helst…men det går i några dar.

   Det är ju så att för inte alltför många år sen hade vi full sysselsättning i landet och alla behövdes i produktionen. Då fanns det ett starkt stöd för en allmän sjukförsäkring och en allmän sjukvårdsförsäkring överallt. Med en arbetslöshet som tangerar 10% är det inte så säkert att stödet finns kvar hos alla.

 3. Arma du, om man säger så!

 4. ”Det är ju så att för inte alltför många år sen hade vi full sysselsättning i landet ”

  Inte ???

  ”Med en arbetslöshet som tangerar 10% är det inte så säkert att stödet finns kvar hos alla.”

  Nja, snarare 7% va … och då är vi på samma nivå som under Socialdemokraterna var 2006 …

 5. Jag menar så klart innan partiet började högermarchen. så där 20 år sen!!!

 6. Aha … du menade … men det du skrev var ju inte korrekt, och som sagt, arbetslöshetssiffrorna har du svårt för …

  • Min poäng var att när arbetslösheten var riktigt låg dvs under 3 % som den faktiskt har varit tidigare, så fanns det behov av att alla medborgare var arbetsföra.

   Då ställde alla upp på en god och fungerande sjukvård och en bra sjukförsäkring så att folk snabbt kom tillbaka i arbete. Det har skett ett paradigmskifte. Nu finns inte behov av att hela arbetskraften står till arbetsmarknadens förfogade. Regeringens politik går mer ut på att lite svinn måste man räkna med!

   Jonny: ditt sätt att diskutera går ut på att misstänkliggöra och hitta misstag i vad jag och alla andra skriver för att få en anledning att diskutera något helt annat än som var avsikten. Trist tycker jag.

 7. Nja, du hade initialt ingen poäng eftersom du skrev felaktigt. Det var

  1. Länge sedan Sverige hade låg arbetslöshet (om vi med låg menar under 3%)

  2. Arbetslösheten nu är närmare 7%, inte 10%

  Nu för du vidare fram nya ideer om ett ”paradigmskifte” som inte heller stämmer.
  Jag tror att lika många idag ställer upp för ”god och fungerande sjukvård och en bra sjukförsäkring”. Ingen skillnad alls.

  Mitt sätt att diskutera ? Jag noterar när någon uttrycker sig felaktigt, refererar till felaktiga fakta, sådant reagerar jag på vet du nog vid det här laget. Att man sedan har en agenda med sina felaktiga uppgifter och försöker ge en falsk bild av verkligheten stör mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s