Körneval i Umeå

Om exakt 14 dar så är det körneval i Umeå. Vi hade genrep i stora kören i dag i  aulan i Tegs Centralskola. Tack för de stora fina salarna i de offentliga rummen!!!

Det är en jättekör, sammanslagen av många små. Vi kommer att vara flera flera hundra den 27 februari i Idun teatern i Folkets hus. Fantastiske och inspirerande Tomas Pleje leder oss alla i ”Tjuv och tjuv, Morgon, Go down Moses och Körtrall. Vi har det bra vi här bak i bilen…. sjunger vi i damkören och herrarna tar hand om ”Hej dunkom”. Sen ska alla körerna ha varsina framträdande och då ska vi i ChorAll sjunga ”Den sista jäntan”

Fantastisk känsla när alla klämde i med Forte i Go Down Moses. Vi måste ha varit så där femhundra pers så det blev verkligen varmt. I morgon är det ordinarie körrep och vi kör vidare i Chorall och övar på vårt Ramel – program som vi ska ha senare i vår. Då är det Ania som leder oss i sången och får oss att göra underverk.

Tänk om alla världens ledare kunde vara med och sjunga i kör…. vad mycket bättre det skulle bli.

Kom och tänka på min salig pappa Eric som var en sån där genuin friluftsmänniska. Han var med och startade ett antal idrottsföreningar bland annat orienteringsklubben SOK och gymnastikföreningen SGA i Sandviken. Han åkte till fjälls med orienteringskompisarna varje påsk, när det hade några dagar ledig från jobbet. Detta var under kriget och de satt där uppe på toppen av Barrfredhågna några killar som jobbade på Sandvikens Jernverk. ”Tänk om man fick ta hit Churchill och Eisenhover och några till” sa de. ”Då skulle de kunna få ihop freden hur lätt som helst.”

Jag tror att de hade rätt. Jag tror också att samma sak gäller körsång.

Annonser

3 responses to “Körneval i Umeå

  1. Din beskrivning är härlig och visst borde det vara så, att gemensam sång närmar människor till varandra.

    Lycka till med körnevalen 🙂
    /Eva

  2. Jovisst, körsång kan göra skillnad ”Kör har sjungit in pengar till barn på Haiti” på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=4343034 🙂
    /Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s