Myggfritt i Umeå

I dag på morgonen var det -28° C.

Tur att vi har en vedpanna i huset så det går att kapa elräkningarna. Nu gäller det att elda på! Att hon inte tipsade om det Maud O!

Tillägg på kvällen. Lika kallt och ett gnistrande norrsken över hela himlen. Ni sörlänningar har all anledning att vara avundsjuka.

Annonser

3 responses to “Myggfritt i Umeå

 1. Vi har visserligen inte norrsken så ofta härnere, men det händer att vi också ser fantastiska sådana. Jag minns framför allt två sådana tillfällen. Vid det ena hade vi ett norrsken som täckte hela himlen och föreföll stråla ner åt alla håll från mitten av himlavalvet. Såg ut nästan som en kyrkokupol ovanför oss, som sakta snurrade runt. Det var fantastiskt.
  En annan gång kom jag ut mitt i natten och trodde att vi hade en gigantisk skogsbrand bakom ladugården, tills jag kom på att det var norrsken. Hela himlen flammade i rött, gult och orange. Den gången hade somliga göteborgare blivit allvarligt oroade och undrade vad det var :-).
  Men nu var det några år sedan jag såg ett praktfullt norrsken senast, så lite avundsjuk är jag på er norrlänningar för era norrsken. Men så kommer våren härnere och man hör talas om hur det snöar och är 10 grader kallt i Norrland samtidigt som vitsipporna blommar överallt i skogen och i backarna runtom oss. Då är jag inte avundsjuk på er :-).

  • Jo visst är det så att våren kommer sent hos oss. Om vi alls har någon vår. Vitsippor och blåsippor finns inte här hos oss. Men senvintern med skare och blå himmel går inte av för hackor heller. Eftersom jag har draghundar är det min bästa tid….

   Att ta sig ut i naturen blir enkelt med hundarna som drar. Har man sen varmkorv i ryggsäcken och en kaffetermos så blir grillstunderna med likasinnade helt otroliga minnen som bär en genom den svettigaste sommar..

 2. Oj, är du också hundmänniska. Så trevligt. Drag är liksom inte den stora grenen härnere, men jag har arbetat med brukshundar i över 30 år (och tävlat en del i spår och sök, fast det inte blivit så mycket av den saken de senaste 15 åren).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s