arbetarpartiet; nä bara på låtsas……

Den gamla högern kallar sig det nya arbetarpartiet.

De skrotade den socialdemokratiska arbetslinjen och introducerade sin egen. Tyvärr har man inte någon kontakt med verkligheten och har står vi med fas(it) 3 i hand. Fler och fler drabbas. Såväl högutbildade som lågutbildade. De blir satta att koka kaffe till varann i 3 år eller liknande. Det är en slutförvaring utan hopp om något jobb eller framtid. Vad som väntar sen efter fas 3 är det ingen som vet. Soppkök på frälsis kanske!

För att inte tala om de jobbcoacher som hjälper en person att få jobb till en kostnad av vad två personer kostar i välfärdssektorn. Samma med jobbskatteavdraget. Det har möjligen givit ett antal jobb men till en kostnad av dubbelt så många i välfärdssektorn. Ungdoms-arbetslösheten är förskräckligt hög och långtidsarbetslösheten biter sig fast. Nu mumlas om ytterligare jobbskatteavdrag……

De skrotade inkomsttryggheten i sjukförsäkringen och arbetslöshetskassan. Folk har inte råd med a-kassan och går ur. Den dolda agendan är troligen att skapa en majoritet för en obligatorisk a-kassa så att man kan försvaga fackföreningsrörelsen ytterligare.  Folk som har betalat till sjukförsäkringen hela sitt yrkesverksamma liv blir utförsäkrade och ställs i värsta fall på bar backe. Här är troligen den dolda agendan att människor som har råd ska betala till en privat sjukförsäkring. Privata sjukförsäkringsbolagens väl och ve är viktigare än medborgarnas.

Jobbskatteavdraget har finansierats med så där 33000 jobb i skattefinansierade välfärdssektorn samt med överskotten som genereras i a-kassan och sjukkassan

När de ansvariga ställs till svars så stammar man om att reglerna ska ses över snart och så kommer några floskler från en propagandapamflett.

Det är bara för att man vill låtsas att man är ett arbetarparti som man kallar skattesänkningen för jobbskatteavdrag. Man låtsas att det skapar en massa nya jobb. Det är ju inte sant. Man har introducerat en ny arbetsmarknadspolitik och påstår att det ska ge människor en chans. Det är bara munväder.

Huvudpoängen är att man inte vill ha en gemensam välfärd. Det har högern aldrig velat ha. Själv längtar jag efter en partiledning inom det riktiga arbetarepartiet som börjar tala klarspråk. Och det ska vara en partiledning utan kopplingar till Prime-skandalen tack!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s