Politiksnack på jobbet bland annat angående avgifter på högskolan

Ja idag hade jag rätt mycket att göra. Men så träffade jag en pratglad herre som var upp från Chalmers för att vara opponent på en disputation. Han är vice rektor på Chalmers.

Här har han skrivit en intressant debatt-artikel där jag håller med om det mesta. Tydligen var också Jan Eliasson rätt upprörd över dessa avgifter som introduceras nu på högskolorna.

Sven hade också synpunkter på de sk politiskt sakkunniga på departementen som egentligen inte var särskilt kunniga öht på nått. Mer unga politiska broiler som vill upp till högre nivåer.

Han hänvisade lite så där skamset till Wikipedia som jag inte heller brukar hänvisa till: De skriver:

Den politiskt sakkunnige arbetar praktiskt under statssekreterarens ledning som stöd i en politisk stab och har ofta ansvar för ett visst politiskt sakområde eller en viss funktion inom departementet, till exempel press och media. Anställningen och uppdraget är knutet till ett bestämt statsråd. Den politiskt sakkunnige är dock inte med nödvändighet expert inom området och titeln sakkunnig är i sin bokstavliga mening därför något missvisande.

Bra betalt har de i alla fall men kanske skulle politiken bli bättre om de politiskt sakkunniga också hade någon sorts sakkunskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s