Om veterinärbesök i Öjebyn och en funnen skatt i Skellefteå

I dag var jag på resande fot hela dan. Krona som blivit korsbandsopererad skulle på återbesök och rehabiliteringsinstruktion. Eftersom Hassel skulle skrapas på tänderna och Bomull ögonlysas och besiktas så bokades alla tre in. Det är en resa på närmare 25 mil hemifrån och till djurkliniken i Öjebyn.

Jobbigt men nödvändigt var det. Så Krona fick träffa en hundsjukgymnast som kolla runt på honom och konstaterade att allt såg bra ut och att det var dags att trappa upp träningen. En flytväst ska inhandlas och sen ska han få simma i sjön då när den har sköljt.

Hassel förlorade två hörntänder. Han verkar ha någon sjukdom som gör att tänderna äter upp sig själva. Som tur är kan hundar tydligen leva helt utan tänder så om vi bara blöter upp torrfodret och borstar lite på tandköttet ibland så ska det nog gå bra. Hästar avlivar man när de tappar sina tänder men inte hundar.

Bomull klarade ögonlysningen galant och dessutom konstaterades att damen var i utmärkt vigör för att kunna få valpar under året trots sina 6 år. Bra hjärta, bra tänder, finfina ögon och inga tumörer i juvren. Nu får vi se om det äntligen ska bli valpar i det här huset till hösten.

*****

På hemvägen stannade vi och fikade i Skellefteå. Då hade vi lyssnat på Thåström hela vägen från Öjebyn och var väl inte direkt trötta på musiken men ville gärna ha nått annat.

DÅ HITTADE VI SKATTEN: 5 CD SKIVOR MED JUSSI BJÖRLING FÖR 199 KRONOR.

Den bästa tenoren i världen någonsin; utan tvekan. Vilken fröjd på resten av resan att få njuta av hans mjuka underbara stämma …..

Annonser

5 responses to “Om veterinärbesök i Öjebyn och en funnen skatt i Skellefteå

 1. Det är förstås inte alls säkert att det hjälper din hund, men jag har konstaterat att hundar som får C-vitamin till maten ofta har bättre tänder som inte lossnar, om det är tandlossning som drabbat honom. Sett massor av min ras med tänder som sitter på trekvarten uppåt 7-9-årsåldern, men har aldrig sett detta hos egna hundar, som fått extra tillskott av C-vitamin sedan 25 år tillbaka.
  Nu handlar det förstås också om gener och om andra sjukdomar som kan drabba hundar, så det här är bara ett förslag att testa. Hunden mår under alla omständigheter inte dåligt av extra C-vitamin, snarare tvärtom :-).

  • hej Kerstin
   jag har tre hundar som äter exakt samma mat. bara en har tandproblem

   jo det är nog generna. Men ska prova det där med c-vitamin till allihopa i alla fall

 2. Valpar , höst och Jussi…… Fattas bara en socialdemokratisk regering så blir din höst perfekt 😉

 3. ”dagbok för en sossetant”

  Borde man inte skriva lite oftare än en gång i månaden för att få kalla det så?? Skääääärpning

  vi vill se britta blogga!!

 4. hahahaha är på g då—-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s