Det är ett hårt liv, artistlivet!

Det har varit några jobbiga veckor. Kören ligger i hårdrepetion inför lördagens stora körkonsert i IDUN-teatern. Vi ska ge en hel konsert med enbart Povel Ramel. The Swinging GrandPas kompar och har också ett antal egna nummer. Å vad roligt det är.

Men jobbigt. Alltihopa kolliderade ju med det sedvanliga Valborgsfirandet.

Valborgsmässoafton var det först uppsjungning hos Maria och sen iväg till Axlagården och så sjöng vi några vårsånger där. Axlagården är ett hospice och vi vet redan när vi kommer att våra åhörare nu ska höra vårsångerna för sista gången. Det är mycket viktigt och mycket känslor inblandade. Det är inte helt självklart att sjunga om våren och sommaren och glädjen över livet för svårt sjuka och döende …. Men det var uppskattat.

Efter Axlagården bar det av till Röbäck för att köra vintern ra.. och glad sås.. etc  innan brasan tändes där bredvid Elofssonhallen. Också mycket uppskattat. Välkomna tillbaka sa man.

Första maj var det ett annat slags aktivitet. Som vanligt började vi på Ålidhem med appeller på torget 10:30 och sen avmarch till Döbelns park. Jag fick förtroendet att bära kvinnoklubbens fana i fanborgen, men i den starka blåsten måste jag lämna ifrån mig den efter halva sträckan. Mycket slagord och mycket sång var det i tåget. Fantastiskt god stämning. Vid Döbelns park väntade musikkåren och rätt många partikamrater och sympatisörer. Så gick vi vidare tillsammans till Rådhustorget, och torgmötet där. Det blir alltid så varmt inombords på första maj. Så också i år trots att det började hagla ett tag där.

I dag, 2 maj, var det körkonsert på Restaurangen Björken på lasarettshotellet. Vi drog igenom vårsångerna igen och sen tog vi en hel del av Povel programmet. Speciellt gillade publiken vår version av GräsänklingBlues. Efter konserten hade vi en extra körrep på dryga timmen. Allt ska sitta som smäck på lördag. Vi börjar repa klockan 9.00 och sen kör vi hårt hela dan fram till 16:00 då konserten börjar.

Sista låten i vårt Povel program är en rätt okänd visa med en mycket tänkvärd text:

Dagen, då inga melodier vi hör
den dagen då allt blir tyst och visorna dör
Då varje sång som liv och värme ger
ej finns inom oss mer
hur undgå den dagen?

Jo lev och älska
Kring kärleken är tillvaron rik
Så älska
Kring den som älskar uppstår musik

Vad finns väl kvar
att leva för
dagen
den dagen visorna dör……

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s