I vilken verklighet befinner sig Fredrik Reinfeldt?

På väg till flygplatsen i morse hörde jag Fredrik Reinfeldt bli intervjuad i SR. Han gjorde verkligen skäl för öknamnet Tvålen. Sen läste jag DN här på Arlanda. Juholt sviker svenska folket står det med feta rubriker! Han gnäller över att Julholt röstar med Jimmie Åkesson. Han hävdar också att (s) lovat att aldrig ge SD något inflytande före valet.

Men snälla nån: Mona Sahlin var väldigt tydligt med att hon inte skulle sätta sig i en regering som på något sätt var beroende av SD. Det gjorde heller inte Mona S. Men det gjorde Fredrik Reinfeldt.

Att sen SD röstar med (s), (v) och (mp) i några enstaka frågor är väl ändå en helt annan sak.

Det verkar som om Fredrik lever i bakvända landet. Där oppositionen ska ta ansvar för att driva igenom regeringspolitiken. Själv behöver han bara lägga fram sina mörkblåa förslag.

Han påstår också att sjukförsäkringsreformen var satt på plats med en bred överenskommelse, och att det därför är fel att försöka ändra på den. Man tar sig för pannan! Om det är något som kännetecknar denna alliansregering så är det avsaknaden av breda överenskommelser.

Nej; den som svikit svenska folket är Fredrik Reinfeldt själv, som ljuger i riksdagen och påstår att effekterna i sjukförsäkringsreformen var oförutsedda. Vi vet ju alla nu att hans egen sjukförsäkringsminster varnade för just dessa konsekvenser. Men han själv och Anders Borg drev ändå igenom den och tvingade med sig hela alliansen.

Man måste fråga sig: vilken trovärdighet har statsministern i dag. Var det så lätt att ljuga i den frågan så är det väl lika lätt att ljuga i en annan. Varje debatt bör herr statsministern påminnas om denna uppenbara lögn och därmed kan hans vanligtvis tvärsäkra uttalanden ifrågasättas.

Hur är det egentligen med Littorin-skandalen! Var det inte så att Fredrik Reinfeldt fick veta hela sanningen samma dag som den briserade förra året och valde att mörklägga. Varför ska vi lita på att han inte ljuger också i denna fråga!

Annonser

2 responses to “I vilken verklighet befinner sig Fredrik Reinfeldt?

  1. Reinfeldt är den barnsligaste statsminister vi haft i modern tid. Ett uttalande som ovan är så naivt att det inte är värt att bemötas. Om någon har svikit svenska folket är det Reinfeldt vilkens politik utförsäkrar människor och vilken minskat a-kassan och infört jobbskatteavdrag (och fas 3)så skatt efter bärkraft inte längre är en självklarhet. Hur länge svenska arbetare kan mutas med dessa jobbskatteavdrag är skrivet i stjärnorna men framtidens dom kommer att bli hård mot alliansens skattepolitik.

  2. Alla uttalanden som kommer från den munnen är noga utarbetade av propagandaministern. De behöver bemötas anser jag. Reinfeldt och Schlingmann litar på att folk har kort minne De omformulerar vad oppositionen sagt och bemöter det i stället för att diskutera sakpolitiken. Gör man det många gånger så börjar folk tro på vad de säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s