Pratade lite med en kille på jobbet i dag om läget i (s)

Jag sa att jag tyckte det var tungt med alla negativa skvaller-skriverier i tidningar som kletar av sig på mitt parti.

Han sa: Äsch det är väl politiken som är viktig när man ska gå och rösta. Tidningarna är bara ut efter att sälja lösnummer.

Vi reflekterade lite kring frågan. Nu i dessa dagar när alla tidningar ligger ute på nätet minskar ju motivationen för folk att prenumerera på eller köpa en dagstidning. Då blir det fullt krig om nyheter och ibland blir det lite hittepå. För att kunna behålla personalen så tvingas man köra såna här mediarace.

Vi undrade lite hur länge det kommer att finnas dagstidningar över huvud taget.

Och jag tänkte: OK, dags att ta itu med det politiska samtalet på allvar då

Annonser

8 responses to “Pratade lite med en kille på jobbet i dag om läget i (s)

 1. Jonny Disenfeldt

  Ja tidningarnas sensationsstyrda rubriker för att sälja några extra exemplar är ibland löjeväckande.

  Idag körde Expressen en barnslig grej om Juholt och att Juholt jobbat lite svart i sin ungdom som fotograf. Här måste jag ta Juholt i försvar, detta är helt ointressant att dra upp krigsrubriker om. Detta var ungdomsförsyndelser. Lika fånigt att dra upp detta som vad Juholt eller Reinfeldt hade för åsikter när de var betydligt yngre.

  Några extra ex lyckades väl Expressen pumpa ut med hjälp av denna icke-nyhet.

 2. Absolut. Man ska rösta på sossarna. ”die partei hat immer recht”

  • Folke: Vet inte hur du kom fram till denna slutsats! Alla politiker blir mer eller mindre utsatta för olika former av mediadrev. Möjligen förutom Carl Bildt! Om man gillar moderaternas politik så ska man rösta på dem oavsett om deras företrädare gör sig skyldiga till överutnyttjande av traktamentesersättningar från riksdagsförvaltningen, (Billström och Tolgfors).

 3. Jonny: Jag tror att om kvällstidningarna fortsätter på detta sätt är deras dagar räknade.

 4. Tyvärr, tvivelaktigt hyenajournalistik har alltid fungerat i alla länder. Bara att hoppas att morgontidningarna lyckas hålla stången mot skandaljournalistiken.

 5. Hej Britta, du frågade i förra bloggen vad händer och varför? Som vi själva ser det så är det ideella arbetet på tillbakagång och det gäller därför att hålla den ideologiska lågan brinnande. Det sätt som både vården, apoteken, omsorgen och skolan är utsatta för nu är girigheten. Detta gäller ju också som du själv konstaterat tidningarna som bygger på lösnummer. Det finns helt enkelt kan man konstatera två olika drivkrafter för människor närhet, ideologi, solidaritet å ena sidan och mer pengar å den andra. I det sitter vi fast och just nu är girigheten på frammarsch. Bra då vet vi vad vi har att göra, eller hur?

 6. Jag tror också på att göra det ideella arbetet i politiken mera lustfyllt. Men det var lättare för länge sen när utbudet av fritidsaktiviteter var sparsamt. Ungdomslogen och ungdomsförbundet i SAP stod väl för det mesta av danser och maskerader.

 7. För egen del välkomnar jag bloggosfären. Gammelmedia blir jag bara deprimerad av. När en tidning skriver något, följer de andra efter, papegojlikt, utan att ifrågasätta. Det gäller dessvärre också för public service radio och teve. Journalistkåren verkar ha glömt sin viktigaste uppgift, nämligen att KRITISKT GRANSKA!
  Då gäller det att hitta motbilderna, och det gör man på nätet. Det tragiska är bara att så många (än så länge) förlitar sig på att de får ”sanningen” i gammelmedia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s