(M)orgongymnastik, Hitler-hälsning eller skämt angående Tyskland?

Två styrelseledamöter i MUF Skellefteå låg en längre tid ute i en blogg på en bild där de båda gör Hitler-hälsning framför en tysk flagga. Texten under löd: Så här gör vi i Norrland. Nu är bloggägaren åtalad för hets mot folkgrupp.

Vid första frågan påstod bloggägaren, en artonårig kvinna, att det var frågan om morgongympa. Nån hade benämnt tilltaget ett skämt angående Tyskland. Jag känner en hel del tyskar och tror inte att någon av dem skulle vara road av detta.

Historielösheten verkar vara rätt utbredd i moderatkretsar. Än skriver man ett ideprogram där man tar till sig äran för uppbyggnad av välfärdsstaten, apartheid och införande av allmän rösträtt. Än ställer man sig framför en tysk flagga och gör hitlerhälsning och tycker kanske att det är en kul grej.

Vad kommer härnäst månne!

Annonser

9 responses to “(M)orgongymnastik, Hitler-hälsning eller skämt angående Tyskland?

 1. ”Vad kommer härnäst månne!”

  Gå runt på staden med röda kommunistfanor på 1 maj ?

 2. Så upplevs nog den röda fanan av de flesta.

  Och regeringen släppte under kriget igenom de tyska trupperna/förnödenheterna . Det är inte heller historieförfalskning.

  • Vet inte hur du kom in på detta spår mille.

   den röda fanan upplevs möjligen som kommunistfana av de historielösa borgarna

   under kriget hade vi samlingsregering. Det är väl dokumenterat att unden och wigforss var emot trupptransporterna. Det var ett misstag att ha en samlingsregering speciellt med tanke på att högern stod så nära nazisterna att till och med två av högerns riksdagsledamöter var öppet nazister

 3. Här fick jag en kommentar från någon som verkar spamma ut sitt budskap lite varstans. tar bort det eftersom det inte har med saken att göra alls

 4. Här fortsätter mille att diskutera röda fanor…. etc. Jag tycker mig se att bloggposten ovan inte hade något med detta att göra. Snarare handlar den om att representanter för unghögern fortfarande inte drar sig för att göra hitler hälsning offentligt.

 5. Det är jag som är åtalad och det var min blogg. Tänkte bara säga att det är fruktansvärt omoget att utnyttja den här händelsen för att smutskasta ett parti, det var ett fyllemisstag av två tonåringar och bilden representerar på inga sätt våra åsikter. Och resten av partiet har INGENTING att göra med det vi har gjort.

  • Man måste säga att det var fruktansvärt omoget att göra det ni har gjort och att sedan skylla på att det var en fyllegrej alternativt morgongympa. Det finns faktiskt inga ursäkter.

   Om man sen läser på beskrivningen av dig själv så står det: Hatar muslimer, överviktiga samt kommunister.

   Det rimmar rätt väl med Hitlerhälsningen tycker nog jag!

 6. Pingback: Svarta gänget gör morgongymnastik « hipstern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s